We hebben het maar druk met leven hier bij de Voedzame Keuken. Een artikel is in de maak, maar het wil maar niet lukken om het helemaal af te maken… Maar als een wonder (of wederom een geval van synchroniciteit) vroeg Annemiek Shrestha-van der Krogt van Nutribites mij of ze een gastblog mocht schrijven! Kan… [Lees verder…]
Geen IJsthee, maar Thee-IJs, een Makkelijke Dorstlesser + Winactie!!
Nog 3 weken en dan is het officieel zomer, maar van cijfertjes en data trekken wij ons natuurlijk niets aan! Kijk naar buiten, of beter: ga naar buiten! En zie de blauwe lucht, voel de zon op je vel. Het is zomer en dus tijd voor ijs, vindt mijn jongste dochter. En terecht! Als… [Lees verder…]
Zelf Amandelen Blancheren en van Vliesjes Ontdoen
Je kon het vorige week al lezen, in mijn blogpost met het recept voor gekiemde chili-limoenamandelen. Ik schreef daar dat ik je deze week het recept zou geven hoe je bruine amandelen van hun vliesjes kunt ontdoen door ze te blancheren. Té Simpel, Eigenlijk Zo simpel, dat het nauwelijks een recept te noemen is,… [Lees verder…]
Energie repen met Dadels, Incabessen, Noten en Kokos
Wie had dat ooit gedacht: we zijn een heuse sportfamilie geworden! En bij die familie hoor ik dus ook! Ja, dat had ik nooit gedacht, dat ik mezelf nog eens als sporter zou bestempelen… Hekel aan Sporten? Wat had ik altijd een hekel aan sport, dacht ik tenminste. Want dat ik toen al regelmatig zwom… [Lees verder…]
Oerhollandse Dropjes uit Gezonde Wereldgerechten
Mijn Engelse vrienden snappen gewoonweg niet dat je zoiets als drop lekker kunt vinden. Toen ze het hier een keer proefde, werd het vol afschuw uitgespuugd. Ik daarentegen kan me niet voorstellen dat je drop niet lekker vindt, want ik vind het heerlijk! Het zit kennelijk in onze genen, want in Nederland wordt er per… [Lees verder…]