We hebben het maar druk met leven hier bij de Voedzame Keuken. Een artikel is in de maak, maar het wil maar niet lukken om het helemaal af te maken… Maar als een wonder (of wederom een geval van synchroniciteit) vroeg Annemiek Shrestha-van der Krogt van Nutribites mij of ze een gastblog mocht schrijven! Kan… [Lees verder…]
Geen IJsthee, maar Thee-IJs, een Makkelijke Dorstlesser + Winactie!!
Nog 3 weken en dan is het officieel zomer, maar van cijfertjes en data trekken wij ons natuurlijk niets aan! Kijk naar buiten, of beter: ga naar buiten! En zie de blauwe lucht, voel de zon op je vel. Het is zomer en dus tijd voor ijs, vindt mijn jongste dochter. En terecht! Als… [Lees verder…]
Taart van Paranoten ~ Glutenvrij
Vroeger, in een grijs verleden, viste ik altijd die grote dikke noten uit de studentenhaver die ik wel eens kocht. Ik had geen idee hoe ze heette, maar ze waren mijn favoriete noten. Dus noemde ik ze altijd die grote dikke noten. Als ze in de dop kwamen, bleven ze vaak over, omdat het zulke harde… [Lees verder…]
Zelf Amandelen Blancheren en van Vliesjes Ontdoen
Je kon het vorige week al lezen, in mijn blogpost met het recept voor gekiemde chili-limoenamandelen. Ik schreef daar dat ik je deze week het recept zou geven hoe je bruine amandelen van hun vliesjes kunt ontdoen door ze te blancheren. Té Simpel, Eigenlijk Zo simpel, dat het nauwelijks een recept te noemen is,… [Lees verder…]
Een Lekkere Snack: Gekiemde Chili en Limoen Amandelen
Een soort haat-liefde verhouding heb ik met Amandelen. Ik kan ze echt verafschuwen, vooral die lucht… Ik schreef er al eens eerder over, maar het schijnt dat ik erfelijk belast ben met een gen waardoor ik de cyanide (blauwzuur) kan ruiken die in amandelen zit. Hoewel de lucht ik echt niet te harden vind, kan ik… [Lees verder…]