Als je al wat langer meeleest bij De Voedzame Keuken, dan weet je inmiddels wel wat een receptenruil inhoudt. Voor iedereen die nieuw is, leg ik het nog maar even snel uit: Iedere maand kun je meedoen als health-foodblogger aan deze receptenruil. Je krijgt dan een blog aangewezen waarvan je een recept gaat uitkiezen, dat maken en erover bloggen. Iemand anders krijgt dan jouw blog toegewezen. Deze maand stond mijn recept voor de chocolade-walnotentaart op het blog Oerkracht Voedingsadvies en mocht ik iets uitkiezen van Natuurlijk Resi.
Natuurlijk Resi
Resi, de schrijfster van het jonge blog Natuurlijk Resi, is voedingscoach, geeft workshops op het gebied van voeding en schrijft op haar blog vegetarische recepten zonder tarwe, suiker en koemelk. Dat is dus wel een beetje anders dan de insteek van dit blog dat zeker niet vegetarisch is en ook niet koemelkvrij, maar desalniettemin valt er natuurlijk altijd wel wat te vinden.
Bloemkoolsoep met koriander
Het werd Bloemkoolsoep, een soep die volgens haar zegge prima past in een ‘detox’-dagje. De maand maart zou zich daar uitstekend voor lenen. Laat het nou maart zijn en de benodigde ingrediënten had ik allemaal al in de voorraad liggen, de keuze was dus snel gemaakt! Soep eet ik toch iedere dag, vanwege mijn GAPS-dieet en een beetje extra detox kan daarbij zeker ook geen kwaad. Het is een lekker eenvoudig soepje om te maken en prima geschikt als lunch- of voorgerecht.
En zoals Resi al vermeldt bij het recept: bloemkoolsoep is lekker met zaden crackers, waarvan ik binnenkort ook een recept zal posten.
- 1/2 bloemkool
- 3 stengels bleekselderij
- 1 ui
- kokosolie om in te bakken
- 1 l bouillon (ik gebruikte kippenbouillon)
- handvol koriander
- snufje Keltisch zeezout
- peper, zwart uit de molen
- Pel en snipper de ui.
- Verhit een flinke schep kokosolie in een pan en fruit hierin de ui zacht en glazig.
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snijd de bleekselderij fijn, voeg beide toe aan de gefruite ui en bak enkele minuutjes zacht mee.
- Giet de bouillon erbij en breng aan de kook, laat dit zo'n 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Blend de soep met een staafmixer of in een blender en roer er keltisch zeezout naar smaak door.
- Snijd de koriander fijn en roer deze door de soep, maar houd een paar blaadjes over voor de garnering.
- Garneer de soep met de achtergehouden korianderblaadjes en een beetje peper uit de molen.
- Lekker met zaden crackers!
Natuurlijk doen er nog meer bloggers mee aan de Receptenruil! Kijk ook eens in de keuken van:
- Barbara Eet
- Cave-a
- Dayenne Foodblog
- Eet Paleo
- Jouw Fabriek
- Mind your Feed
- Oerkracht Voedingsadvies
- Oerspronkelijk
- Paleo made simple
- Pure Food Coaching
- Puur en Lekker leven volgens Mandy
- Puur Homemade
Geen recept meer missen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang alle updates in je mailbox!
Erg lekker recept Deze week uitgeprobeerd en het is zeker aanbevolen!
Dank je Lotte, leuk om te horen!