De Voedzame Keuken

van Vulling naar Voeding

  • Nieuw hier?
  • Blog
  • Recepten
  • Contact
  • Webshop
Home ---> Recepten ---> Graanvrije Pizzabodem {Vegetarisch en GAPS-vriendelijk}

Graanvrije Pizzabodem {Vegetarisch en GAPS-vriendelijk}

Last Updated on november 17, 2017 by Iris Maier 4 Comments

Graanvrije Pizzabodem {GAPS vriendelijk}
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recipe
  • Zonder...Gluten, Granen, Lactose, Noten, Vlees
  • Leefstijl - DieetGAPS, Primal, Vegetarisch
  • Soort GerechtBasisrecepten
Porties Prep Tijd
2 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
2 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Graanvrije Pizzabodem {GAPS vriendelijk}
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recipe
  • Zonder...Gluten, Granen, Lactose, Noten, Vlees
  • Leefstijl - DieetGAPS, Primal, Vegetarisch
  • Soort GerechtBasisrecepten
Porties Prep Tijd
2 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
2 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 2 eieren
  • 4 el Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 el kokosmeel
  • 2 el edelgist te koop bij de natuurwinkel
  • 1 el chiazaadjes optioneel
  • 1 teentje knoflook uit de knijper
  • 1/4 tl basilicum
  • 1/4 tl oregano
  • 1 tl Keltisch zeezout fijn gemalen
  • peper, zwart uit de molen
Porties:
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160 ˚C
  2. Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes
  3. Doe de bloemkoolroosjes in je keukenmachine en maal ze fijn tot het ongeveer de grootte heeft van rijstkorrels.
  4. Doe de bloemkool in een stoommandje in een pan met een scheut water en laat het kort gaar stomen.
  5. Stort de bloemkool in een kaasdoek of perszak en laat afkoelen.
  6. Maal de Chia zaadjes fijn in een koffiemolen of met een vijzel.
  7. Doe alle ingrediënten voor de pizzabodem, behalve de bloemkool ondertussen alvast in een kom.
  8. Als de bloemkool voldoende is afgekoeld ga je deze in de doek of perszak goed uitwringen. Er zal heel veel vocht uitkomen en probeer echt zo veel mogelijk vocht eruit te wringen!
  9. Doe de uitgeknepen bloemkool bij de overige ingrediënten en roer alles heel goed doorelkaar met een vork.
  10. Bedek een bakplaat met bakpapier, vorm een bal van het bloemkoolmengsel en druk deze plat op de bakplaat. Zorg dat de bodem overal ongeveer +/- een halve cm dik is, eventueel aan de randen iets dikker.
  11. Bak de bodem in ongeveer 15 minuten goudbruin en let erop dat de randen niet verbranden.
  12. Nu is je bodem klaar voor de topping.
  13. Eventueel kun je de bodem na een minuut of 8 proberen te keren. Dit zal een tricky klusje zijn, de bodem is vrij kwetsbaar, maar hierdoor wordt hij wel knapperiger!
Deel dit Recept
 
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Filed Under: Recepten

Advertenties

Comments

  1. Suzanne says

    november 13, 2013 at 19:53

    Wat een ontzettend leuk idee om pizza te maken van bloemkool. Ik had dat zelf nog niet bedacht. Het lijkt me echt heerlijk. Ik ga het zeker een keer proberen.
    Leuke site heb je trouwens!

    Groetjes,
    Suzanne

    Beantwoorden
    • iris in de keuken says

      november 14, 2013 at 07:32

      Dank je Suzanne! Het was niet mijn eigen idee, alleen heb ik wel wat toevoegingen gedaan aan het recept en het wat aangepast.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Updates in je mailbox!

Gevitaliseerd en écht schoon drinkwater

EWO-Vitality-filter

profiel foto

Hi, leuk dat je op mijn site bent gekomen!

Ik ben Iris en deel hier van alles over puur en echt eten en een gezonde leefstijl. Ik laat je zien hoe je weer eten kunt bereiden, zoals de natuur bedoeld heeft: gezond, voedend en lekker!

Veel lees- en kookplezier!

Partners



Advertenties

Recepten

  • Zuurkoolsap, een Super Gezond (en Lekker!) Drankje!
  • MakreelsaladeZomerse Makreelsalade
  • BasilicumijsZomers Recept: Romig Citroen- Basilicumijs
  • Pompoen CouscousZogenaamde Couscous van Bloemkool met Pompoen en Cashewnoten {veganistisch en graanvrij}
  • kokosmelk makenzelluf maken: kokosmelk en kokosmeel
Adverteren bij Daisycon

BlogSociety

Lees Bewust

© Copyright 2018 De Voedzame Keuken · All Rights Reserved · privacyverklaring

Deze site maakt gebruik van cookies meer informatie