De Voedzame Keuken

van Vulling naar Voeding

  • Nieuw hier?
  • Blog
  • Recepten
  • Contact
  • Webshop
Home ---> Achtergrond ---> Ik ga op vakantie en neem mee…

Ik ga op vakantie en neem mee…

Last Updated on maart 7, 2016 by Iris Maier 2 Comments

Facebook0
Pinterest0
Twitter0
Google+0
LinkedIn0

Eén van de lastige dingen met deze manier van eten, vind ik de tussendoortjes en snacks voor onderweg. Vandaag gaan we een een lang weekend weg, kamperen, dus lastig met koeling en dus geen bouillon, vlees, rauwe melk etc…. Er wordt voor ons gekookt, vegetarisch… Om toch enigszins aan de voor ons zo nodige voedingsstoffen te komen en ook om de slechte dingen die vooral de kinderen binnen zullen krijgen dit weekend een beetje te compenseren, ben ik opzoek gegaan naar een voedzame, gezonde snacks die ik mee kon nemen. Pemmican is daar bij uitstek geschikt voor en dus droogde ik wat rundvlees:

Het maken van pemmican

En kreeg ik rundvet van de slager die ik hier uitsmolt:
Het maken van pemmican

Samen met gedroogde cranberry’s en wat ahorn siroop werd dat pemmican:
Het maken van pemmican

Of het lekker is..? Ik weet het eerlijk gezegd nog niet zo. Je kunt het zo eten of gebakken en ik denk dat ik dat laatste prefereer, maar dat moeten we nog uitproberen straks op de camping. Zodra ik meer weet en als het bevalt, zal ik het recept posten.

Via de vele Amerikaanse blogs die ik volg kwam ik ook nog op een nieuw ebook: Healthy Snacks on the Go en daar heb ik ook een paar dingen uitgehaald om mee te kunnen nemen. Deze spelt koeken, niet zoet van een soort bladerdeeg vindt de jongste hier erg lekker:

spelt bladerdeeg koeken

Ook maakte ik verschillende versies van granola repen, allemaal van geweekte granen en crispy noten:
granola repen (gebakken)

En deze proteïne repen gemaakt van zelfgemaakte pindakaas en waarin melasse zit verstopt:
proteïnen repen

En nog uit het NT boek zelf: zonnebloempitten brownies
zonnebloempitten brownies

Als we terug zijn, zal ik van een paar dingen de recepten ook posten. Nu gauw verder met inpakken;-)

Filed Under: Achtergrond Tagged With: Onderweg

Advertenties

Comments

  1. Heidi Tijssen says

    mei 10, 2011 at 22:12

    Hallo, via via belandde ik op je blog en ik wil je nog graag een snacktip geven: in Zuid-Afrika is biltong dé traditionele snack. Lijkt me iets makkelijker te maken dan pemmican. In feite is het niet meer dan gezouten, gekruid en gedroogd vlees. Vaak wordt er rundvlees gebruikt, maar ook wild, struisvogel etc.
    groetjes,
    Heidi

    Beantwoorden
    • Iris says

      mei 11, 2011 at 11:55

      ook hier maar even mijn reactie:
      Wat leuk dat je mijn blog hebt gevonden en dank je voor de tip! Ik moet zeggen dat ik hoognodig dat blog moet updaten, maar de tijd ontbreekt me gewoonweg…
      Biltong ken ik idd wel, ik maak ook wel eens jerkey, dat is vergelijkbaar. Het verschil zit ‘m in de marinade dacht ik, maar precies weet ik ’t niet meer.

      groetjes
      Iris

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Updates in je mailbox!

Gevitaliseerd en écht schoon drinkwater

EWO-Vitality-filter

profiel foto

Hi, leuk dat je op mijn site bent gekomen!

Ik ben Iris en deel hier van alles over puur en echt eten en een gezonde leefstijl. Ik laat je zien hoe je weer eten kunt bereiden, zoals de natuur bedoeld heeft: gezond, voedend en lekker!

Veel lees- en kookplezier!

Partners



Advertenties

Recepten

  • Zuurkoolsap, een Super Gezond (en Lekker!) Drankje!
  • MakreelsaladeZomerse Makreelsalade
  • BasilicumijsZomers Recept: Romig Citroen- Basilicumijs
  • Pompoen CouscousZogenaamde Couscous van Bloemkool met Pompoen en Cashewnoten {veganistisch en graanvrij}
  • kokosmelk makenzelluf maken: kokosmelk en kokosmeel
Adverteren bij Daisycon

BlogSociety

Lees Bewust

© Copyright 2018 De Voedzame Keuken · All Rights Reserved · privacyverklaring

Deze site maakt gebruik van cookies meer informatie