Eén van de lastige dingen met deze manier van eten, vind ik de tussendoortjes en snacks voor onderweg. Vandaag gaan we een een lang weekend weg, kamperen, dus lastig met koeling en dus geen bouillon, vlees, rauwe melk etc…. Er wordt voor ons gekookt, vegetarisch… Om toch enigszins aan de voor ons zo nodige voedingsstoffen te komen en ook om de slechte dingen die vooral de kinderen binnen zullen krijgen dit weekend een beetje te compenseren, ben ik opzoek gegaan naar een voedzame, gezonde snacks die ik mee kon nemen. Pemmican is daar bij uitstek geschikt voor en dus droogde ik wat rundvlees:
En kreeg ik rundvet van de slager die ik hier uitsmolt:
Samen met gedroogde cranberry’s en wat ahorn siroop werd dat pemmican:
Of het lekker is..? Ik weet het eerlijk gezegd nog niet zo. Je kunt het zo eten of gebakken en ik denk dat ik dat laatste prefereer, maar dat moeten we nog uitproberen straks op de camping. Zodra ik meer weet en als het bevalt, zal ik het recept posten.
Via de vele Amerikaanse blogs die ik volg kwam ik ook nog op een nieuw ebook: Healthy Snacks on the Go en daar heb ik ook een paar dingen uitgehaald om mee te kunnen nemen. Deze spelt koeken, niet zoet van een soort bladerdeeg vindt de jongste hier erg lekker:
Ook maakte ik verschillende versies van granola repen, allemaal van geweekte granen en crispy noten:
En deze proteïne repen gemaakt van zelfgemaakte pindakaas en waarin melasse zit verstopt:
En nog uit het NT boek zelf: zonnebloempitten brownies
Als we terug zijn, zal ik van een paar dingen de recepten ook posten. Nu gauw verder met inpakken;-)
Hallo, via via belandde ik op je blog en ik wil je nog graag een snacktip geven: in Zuid-Afrika is biltong dé traditionele snack. Lijkt me iets makkelijker te maken dan pemmican. In feite is het niet meer dan gezouten, gekruid en gedroogd vlees. Vaak wordt er rundvlees gebruikt, maar ook wild, struisvogel etc.
groetjes,
Heidi
ook hier maar even mijn reactie:
Wat leuk dat je mijn blog hebt gevonden en dank je voor de tip! Ik moet zeggen dat ik hoognodig dat blog moet updaten, maar de tijd ontbreekt me gewoonweg…
Biltong ken ik idd wel, ik maak ook wel eens jerkey, dat is vergelijkbaar. Het verschil zit ‘m in de marinade dacht ik, maar precies weet ik ’t niet meer.
groetjes
Iris