Vroeger, in een grijs verleden, viste ik altijd die grote dikke noten uit de studentenhaver die ik wel eens kocht. Ik had geen idee hoe ze heette, maar ze waren mijn favoriete noten. Dus noemde ik ze altijd die grote dikke noten. Als ze in de dop kwamen, bleven ze vaak over, omdat het zulke harde… [Lees verder…]
Een Lekkere Snack: Gekiemde Chili en Limoen Amandelen
Een soort haat-liefde verhouding heb ik met Amandelen. Ik kan ze echt verafschuwen, vooral die lucht… Ik schreef er al eens eerder over, maar het schijnt dat ik erfelijk belast ben met een gen waardoor ik de cyanide (blauwzuur) kan ruiken die in amandelen zit. Hoewel de lucht ik echt niet te harden vind, kan ik… [Lees verder…]
Vlierbloesem Pannenkoeken met Banaan ~ Graanvrij!
Het kan nog net even, vlierbloesem pannenkoeken; hier en daar vind je nog wel vlierstruiken met bruikbare bloesems. Veel heb je voor dit recept niet nodig, dus dat moet lukken! Vlierbloesems Drogen Zelf heb ik vorige week nog even snel een flinke tas vol bloemschermen geplukt en die in mijn droogoven gedroogd. Zo kan ik… [Lees verder…]
Appel Clafoutis, Graanvrij {GAPS & Paleo}
Kruimeltaarten zijn hier al jaren favoriet, maar daar is van de zomer een nieuwe soort bijgekomen: de clafoutis. Echter omdat het nu toch echt herfst is, de kersen door de vogels zijn opgegeten, en juist de appels volop nu verkrijgbaar zijn, deze keer een recept voor appel clafoutis, weer eens iets anders dan appeltaart en een stuk sneller om te maken!
Gestoofd Rundvlees met Champignons uit: Liever Lokaal, 365 Dagen Per Jaar
Wat worden er tegenwoordig toch veel mooie boeken gemaakt die passen binnen de context van dit blog! Eerst was ik al zo enthousiast over Ambachtelijk Culinair en nu kook ik alweer enige tijd uit het boek Liever Lokaal, 365 Dagen per jaar! Een goed teken, mensen worden zich duidelijk steeds meer bewust van het belang… [Lees verder…]