De Voedzame Keuken

van Vulling naar Voeding

  • Nieuw hier?
  • Blog
  • Recepten
  • Contact
  • Webshop
Home ---> boter

Taart van Paranoten ~ Glutenvrij

Last Updated on november 17, 2017 by Iris Maier Leave a Comment

Taart van Paranoten ~ Glutenvrij

Vroeger, in een grijs verleden, viste ik altijd die grote dikke noten uit de studentenhaver die ik wel eens kocht. Ik had geen idee hoe ze heette, maar ze waren mijn favoriete noten. Dus noemde ik ze altijd die grote dikke noten. Als ze in de dop kwamen, bleven ze vaak over, omdat het zulke harde… [Lees verder…]

Filed Under: Ingrediënten, Reviews & Verslagen Tagged With: Ingrediënten

Een Lekkere Snack: Gekiemde Chili en Limoen Amandelen

Last Updated on maart 15, 2017 by Iris Maier Leave a Comment

Een Lekkere Snack: Gekiemde Chili en Limoen Amandelen

Een soort haat-liefde verhouding heb ik met Amandelen. Ik kan ze echt verafschuwen, vooral die lucht… Ik schreef er al eens eerder over, maar het schijnt dat ik erfelijk belast ben met een gen waardoor ik de cyanide (blauwzuur) kan ruiken die in amandelen zit.  Hoewel de lucht ik echt niet te harden vind, kan ik… [Lees verder…]

Filed Under: Recepten

Vlierbloesem Pannenkoeken met Banaan ~ Graanvrij!

Last Updated on juni 24, 2016 by Iris Maier 7 Comments

Vlierbloesem Pannenkoeken met Banaan ~ Graanvrij!

Het kan nog net even, vlierbloesem pannenkoeken; hier en daar vind je nog wel vlierstruiken met bruikbare bloesems. Veel heb je voor dit recept niet nodig, dus dat moet lukken!   Vlierbloesems Drogen Zelf heb ik vorige week nog even snel een flinke tas vol bloemschermen geplukt en die in mijn droogoven gedroogd. Zo kan ik… [Lees verder…]

Filed Under: Geen categorie Tagged With: Wildplukken

Appel Clafoutis, Graanvrij {GAPS & Paleo}

Last Updated on maart 14, 2016 by Iris Maier 3 Comments

Appel Clafoutis, Graanvrij {GAPS & Paleo}

Kruimeltaarten zijn hier al jaren favoriet, maar daar is van de zomer een nieuwe soort bijgekomen: de clafoutis. Echter omdat het nu toch echt herfst is, de kersen door de vogels zijn opgegeten, en juist de appels volop nu verkrijgbaar zijn, deze keer een recept voor appel clafoutis, weer eens iets anders dan appeltaart en een stuk sneller om te maken!

Filed Under: Recepten Tagged With: GAPS

Gestoofd Rundvlees met Champignons uit: Liever Lokaal, 365 Dagen Per Jaar

Last Updated on februari 17, 2016 by Iris Maier Leave a Comment

Gestoofd Rundvlees met Champignons uit: Liever Lokaal, 365 Dagen Per Jaar

Wat worden er tegenwoordig toch veel mooie boeken gemaakt die passen binnen de context van dit blog!  Eerst was ik al zo enthousiast over Ambachtelijk Culinair en nu kook ik alweer enige tijd uit het boek Liever Lokaal, 365 Dagen per jaar! Een goed teken, mensen worden zich duidelijk steeds meer bewust van het belang… [Lees verder…]

Filed Under: Recepten, Reviews & Verslagen Tagged With: Boekreviews

Next Page »

Updates in je mailbox!

Gevitaliseerd en écht schoon drinkwater

EWO-Vitality-filter

profiel foto

Hi, leuk dat je op mijn site bent gekomen!

Ik ben Iris en deel hier van alles over puur en echt eten en een gezonde leefstijl. Ik laat je zien hoe je weer eten kunt bereiden, zoals de natuur bedoeld heeft: gezond, voedend en lekker!

Veel lees- en kookplezier!

Partners



Advertenties

Recepten

  • Zuurkoolsap, een Super Gezond (en Lekker!) Drankje!
  • MakreelsaladeZomerse Makreelsalade
  • BasilicumijsZomers Recept: Romig Citroen- Basilicumijs
  • Pompoen CouscousZogenaamde Couscous van Bloemkool met Pompoen en Cashewnoten {veganistisch en graanvrij}
  • kokosmelk makenzelluf maken: kokosmelk en kokosmeel
Adverteren bij Daisycon

BlogSociety

Lees Bewust

© Copyright 2018 De Voedzame Keuken · All Rights Reserved · privacyverklaring

Deze site maakt gebruik van cookies meer informatie