Een soort haat-liefde verhouding heb ik met Amandelen. Ik kan ze echt verafschuwen, vooral die lucht… Ik schreef er al eens eerder over, maar het schijnt dat ik erfelijk belast ben met een gen waardoor ik de cyanide (blauwzuur) kan ruiken die in amandelen zit. Hoewel de lucht ik echt niet te harden vind, kan ik… [Lees verder…]
Rotzooi Fermentatie Festival en Gefermenteerde Salsa
Afgelopen zondag was ik op het Rotzooi Fermentatie Festival bij Mediametic in Amsterdam, als bezoeker, niet als de Voedzame Keuken. Wat heb ik daar genoten! Vanaf half 12 tot half 8 ’s avonds heb ik me daar uitstekend vermaakt met lezingen, workshops en alle mensen die ik daar ontmoette! Zo leuk al die mede fermenters,… [Lees verder…]
Ossentong? Jakkes, dat eet je toch niet?
Nou wel dus en ik kan je vertellen: het is niet alleen erg lekker, maar ook nog gezond en omdat het door veel slagers als afval wordt gezien, kun je er vaak ook nog vrij goedkoop aankomen! Ossentong is een heerlijk mals stuk vlees dat niet heel moeilijk is om klaar te maken. Avontuurlijk Nu… [Lees verder…]
Wokken met Keramische Wok, een review + Recept Thaise Kiproerbakschotel met Graanvrije Noedels
Wokken, ik doe het niet zo vaak en dat is toch vreemd, want het is makkelijk, snel en ik vind het heerlijk. Ik hou ervan als je in een gerecht de afzonderlijke ingrediënten nog kunt proeven, dat het niet een brij is. Niet dat ik niet houd van stoofpotjes en dergelijke, waar juist alle smaken goed… [Lees verder…]
Groene Kool-rolletjes met gehakt, het lievelingskostje van de kinderen!
Het is weer een tijd geleden dat ik een recept heb gepost en daarom de hoogste tijd! Dit recept met groene kool oftewel savooiekool staat al tijden in de planning om hier gepost te worden, maar steeds komen er andere dingen tussen, of elke keer dat ik het maak en de schaal uit de oven… [Lees verder…]