Eten bereiden in een tajine is een van die traditionele manieren van koken die ik altijd al nog eens heb willen uitproberen. Dus toen ik onlangs werd gevraagd door Kitchen&More om een tajine uit te proberen, zei ik natuurlijk geen nee! Aangezien dit blog gaat over echt eten, traditioneel bereid zonder zakjes en pakjes, vond ik… [Lees verder…]
Fermenteren voor Starters: Gember Worteltjes
Toen ik ruim 5 jaar geleden begon met het eten volgens de richtlijnen van Weston A. Price, was ik vooral verheugd te horen dat soep van zelfgetrokken (botten)bouillons daar een belangrijk onderdeel van vormden. Soepen waren ooit een van de redenen waarom ik twijfelde aan het raw food dieet, die had ik namelijk nooit willen… [Lees verder…]
Wokken met Keramische Wok, een review + Recept Thaise Kiproerbakschotel met Graanvrije Noedels
Wokken, ik doe het niet zo vaak en dat is toch vreemd, want het is makkelijk, snel en ik vind het heerlijk. Ik hou ervan als je in een gerecht de afzonderlijke ingrediënten nog kunt proeven, dat het niet een brij is. Niet dat ik niet houd van stoofpotjes en dergelijke, waar juist alle smaken goed… [Lees verder…]
Bieten Kvas met Sinaasappel & Gember, een Super Tonic!
Bietjes zitten tjokvol met voedingsstoffen en zijn op zich al haast een superfood te noemen. Ze zitten bomvol vitamines, talloze mineralen en ook nog eens stoffen die ontstekingsremmende mechanismen in het lichaam ondersteunen, vrije radicalen helpen bestrijden en het lichaam helpen te ontgiften. Als je deze (meestal) rode knollen dan ook nog eens gaat fermenteren,… [Lees verder…]
Zelf Natuurlijke Poeder Foundation maken – Gifvrije vrijdag
Eigenlijk ben ik zelf helemaal geen make-up gebruiker, niet omdat ik er niet van hou, maar eerlijk gezegd ben ik er gewoon een beetje te lui voor. Dat gedoe ’s morgens voor de spiegel… Bovendien heb ik nogal eens de neiging het allemaal uit te smeren, want zeker met de contactlenzen die ik jaren heb… [Lees verder…]