Nog 3 weken en dan is het officieel zomer, maar van cijfertjes en data trekken wij ons natuurlijk niets aan! Kijk naar buiten, of beter: ga naar buiten! En zie de blauwe lucht, voel de zon op je vel. Het is zomer en dus tijd voor ijs, vindt mijn jongste dochter. En terecht! Als… [Lees verder…]
Taart van Paranoten ~ Glutenvrij
Vroeger, in een grijs verleden, viste ik altijd die grote dikke noten uit de studentenhaver die ik wel eens kocht. Ik had geen idee hoe ze heette, maar ze waren mijn favoriete noten. Dus noemde ik ze altijd die grote dikke noten. Als ze in de dop kwamen, bleven ze vaak over, omdat het zulke harde… [Lees verder…]
Dadelscones met Vanilleboter ~ Review van Hét Raw Food, Kookboek
Interesse in voeding en gezondheid heb ik altijd wel gehad. Ik heb allerlei manieren van eten uitgeprobeerd, of in ieder geval heel serieus overwogen. Zo at ik een tijdlang geen vlees, gewoon omdat ik er toen niet zoveel om gaf en ik die bioindustrie maar niks vond. Dat laatste, dat vind ik uiteraard nog steeds,… [Lees verder…]
Levertraan Gummie Snoepjes
Onze jongste, waar het eten volgens het Wise Traditional Diet, allemaal om begonnen was, gruwelde van de gefermenteerde levertraan (Fermented Cod Liver Oil of FCLO) die nou juist zo goed voor haar scheen te zijn. En ja, de levertraan is ook in capsules verkrijgbaar, maar een capsule is voor een klein kind vaak niet in… [Lees verder…]
Appel Clafoutis, Graanvrij {GAPS & Paleo}
Kruimeltaarten zijn hier al jaren favoriet, maar daar is van de zomer een nieuwe soort bijgekomen: de clafoutis. Echter omdat het nu toch echt herfst is, de kersen door de vogels zijn opgegeten, en juist de appels volop nu verkrijgbaar zijn, deze keer een recept voor appel clafoutis, weer eens iets anders dan appeltaart en een stuk sneller om te maken!