Kruimeltaarten zijn hier al jaren favoriet, maar daar is van de zomer een nieuwe soort bijgekomen: de clafoutis. Echter omdat het nu toch echt herfst is, de kersen door de vogels zijn opgegeten, en juist de appels volop nu verkrijgbaar zijn, deze keer een recept voor appel clafoutis, weer eens iets anders dan appeltaart en een stuk sneller om te maken!
Tajine een traditioneel Marokkaans gerecht met lamsschouder
Eten bereiden in een tajine is een van die traditionele manieren van koken die ik altijd al nog eens heb willen uitproberen. Dus toen ik onlangs werd gevraagd door Kitchen&More om een tajine uit te proberen, zei ik natuurlijk geen nee! Aangezien dit blog gaat over echt eten, traditioneel bereid zonder zakjes en pakjes, vond ik… [Lees verder…]
Dessert: Peer op de Helling {Foodblogswap}
De Foodblogswap, wat was dat ook alweer…? Het is een tijd geleden dat ik daaraan mee heb gedaan, iedere keer miste ik de oproep ervoor op Facebook, maar als je al even meeleest op dit blog, weet je wellicht dat het niet veel anders is dan de Receptenruil waar ik ook iedere maand aan mee… [Lees verder…]
Walnoten-, Chocoladetaart, zonder granen {Zoete Zondag}
Heb ik je net twee weken geleden verteld dat ik wat voorzichtiger wil zijn met het eten van noten, kom ik met een walnoten- chocoladetaart…! Is dat niet een beetje dubbel? Ja, misschien wel, maar noten, vooral walnoten zijn zo lekker, vind ik 😉 En ik zei alleen maar dat ik ‘wat voorzichtiger’ ben met noten, niet dat ze verboden zijn vanaf nu, toch? Noten ook gezond Noten hebben ook veel goede eigenschappen, zeker als je ze eerst hebt geweekt om het fytinezuur en de enzymremmers af te breken. Dan kunnen ze een waar powerhouse vol nutriënten zijn…. [Lees verder…]
Zelf Natuurlijke Poeder Foundation maken – Gifvrije vrijdag
Eigenlijk ben ik zelf helemaal geen make-up gebruiker, niet omdat ik er niet van hou, maar eerlijk gezegd ben ik er gewoon een beetje te lui voor. Dat gedoe ’s morgens voor de spiegel… Bovendien heb ik nogal eens de neiging het allemaal uit te smeren, want zeker met de contactlenzen die ik jaren heb… [Lees verder…]