We hebben het maar druk met leven hier bij de Voedzame Keuken. Een artikel is in de maak, maar het wil maar niet lukken om het helemaal af te maken… Maar als een wonder (of wederom een geval van synchroniciteit) vroeg Annemiek Shrestha-van der Krogt van Nutribites mij of ze een gastblog mocht schrijven! Kan… [Lees verder…]
Paté van Kippenlever met Avocado en Walnoten
Een paar maanden geleden stonden de kranten in Nederland bol van de kritiek op The Green Happiness. En ook op Foodlog konden ze er wat van. Zelf heb ik me daar niet zo mee bezig gehouden, met al die ophef, omdat de meiden van The Green Happiness toch wel een heel andere leefstijl promoten, dan ik hier… [Lees verder…]
Rotzooi Fermentatie Festival en Gefermenteerde Salsa
Afgelopen zondag was ik op het Rotzooi Fermentatie Festival bij Mediametic in Amsterdam, als bezoeker, niet als de Voedzame Keuken. Wat heb ik daar genoten! Vanaf half 12 tot half 8 ’s avonds heb ik me daar uitstekend vermaakt met lezingen, workshops en alle mensen die ik daar ontmoette! Zo leuk al die mede fermenters,… [Lees verder…]
Graanvrije Wraps van Bakbananen met Gerookte Zalm
Alle schoolvakanties zijn weer voorbij, de thuisonderwijs gemeenschap heeft zijn “Not Back to School-party” achter de rug en de camping waar wij deels wonen is weer leeggelopen. Het gewone leventje is dus weer begonnen, ook al gaan onze kinderen niet naar school, toch voelt september voor mij altijd als een nieuw begin, veel meer nog… [Lees verder…]
Gestoofd Rundvlees met Champignons uit: Liever Lokaal, 365 Dagen Per Jaar
Wat worden er tegenwoordig toch veel mooie boeken gemaakt die passen binnen de context van dit blog! Eerst was ik al zo enthousiast over Ambachtelijk Culinair en nu kook ik alweer enige tijd uit het boek Liever Lokaal, 365 Dagen per jaar! Een goed teken, mensen worden zich duidelijk steeds meer bewust van het belang… [Lees verder…]