Wie had dat ooit gedacht: we zijn een heuse sportfamilie geworden! En bij die familie hoor ik dus ook! Ja, dat had ik nooit gedacht, dat ik mezelf nog eens als sporter zou bestempelen… Hekel aan Sporten? Wat had ik altijd een hekel aan sport, dacht ik tenminste. Want dat ik toen al regelmatig zwom… [Lees verder…]
Karnemelk-Boekweit Blini’s met Zalm en Crème Fraîche
Op de een of andere manier heb ik altijd al een zwak gehad voor typisch Russische of Oost-Europese gerechten. En sinds we enkele jaren terug in Polen zijn geweest, op bezoek bij onze Poolse vrienden, is dat alleen maar sterker geworden. Zo is Borsjtsj (bietensoep) met creme fraîche al zeker 20 jaar hier een… [Lees verder…]
Oerhollandse Dropjes uit Gezonde Wereldgerechten
Mijn Engelse vrienden snappen gewoonweg niet dat je zoiets als drop lekker kunt vinden. Toen ze het hier een keer proefde, werd het vol afschuw uitgespuugd. Ik daarentegen kan me niet voorstellen dat je drop niet lekker vindt, want ik vind het heerlijk! Het zit kennelijk in onze genen, want in Nederland wordt er per… [Lees verder…]
Paté van Kippenlever met Avocado en Walnoten
Een paar maanden geleden stonden de kranten in Nederland bol van de kritiek op The Green Happiness. En ook op Foodlog konden ze er wat van. Zelf heb ik me daar niet zo mee bezig gehouden, met al die ophef, omdat de meiden van The Green Happiness toch wel een heel andere leefstijl promoten, dan ik hier… [Lees verder…]
Dadelscones met Vanilleboter ~ Review van Hét Raw Food, Kookboek
Interesse in voeding en gezondheid heb ik altijd wel gehad. Ik heb allerlei manieren van eten uitgeprobeerd, of in ieder geval heel serieus overwogen. Zo at ik een tijdlang geen vlees, gewoon omdat ik er toen niet zoveel om gaf en ik die bioindustrie maar niks vond. Dat laatste, dat vind ik uiteraard nog steeds,… [Lees verder…]