Afgelopen zondag was ik op het Rotzooi Fermentatie Festival bij Mediametic in Amsterdam, als bezoeker, niet als de Voedzame Keuken. Wat heb ik daar genoten! Vanaf half 12 tot half 8 ’s avonds heb ik me daar uitstekend vermaakt met lezingen, workshops en alle mensen die ik daar ontmoette! Zo leuk al die mede fermenters,… [Lees verder…]
Ossentong? Jakkes, dat eet je toch niet?
Nou wel dus en ik kan je vertellen: het is niet alleen erg lekker, maar ook nog gezond en omdat het door veel slagers als afval wordt gezien, kun je er vaak ook nog vrij goedkoop aankomen! Ossentong is een heerlijk mals stuk vlees dat niet heel moeilijk is om klaar te maken. Avontuurlijk Nu… [Lees verder…]
Vegetarische Linzenburgers uit ‘Gluten Free Vegetarian’
Het is weer maandag en tijd voor een vleesloos bericht op Meat Free Monday. Deze keer heb ik een heerlijk recept voor gekiemde vegetarische linzenburgers uit het ebook Gluten Free Vegetarian van Hannah Healy. Burgers waar zelfs mijn vleesmonster Boris geen genoeg van kon krijgen! Glutenvrij Als je geen vlees eet, is het in… [Lees verder…]
Foodblogswap & Meat free Monday: recept gevulde patisson
Het is weer maandag, dus tijd voor een vegetarisch recept! En omdat ik weer meedoe met de Foodblogswap, leek het me leuk een vegetarisch recept te kiezen van het blog dat mij is toegewezen om van te koken. De Foodblogswap, voor degenen die dat nog niet weten, is een leuk initiatief van een groep foodbloggers… [Lees verder…]
Zogenaamde Couscous van Bloemkool met Pompoen en Cashewnoten {veganistisch en graanvrij}
Op zoek naar Engelstalige recepten met pompoen voor mijn ‘Pumpkin recipe Round Up‘, kwam ik op een leuk blog, Veggieful.com vol met veganistische recepten. Nu ben ik al niet vegetarisch, laat staan veganistisch, maar toch eet ik regelmatig een vegetarische maaltijd, omdat iedere dag vlees echt niet nodig is en ook niet te betalen, tenminste… [Lees verder…]