Een soort haat-liefde verhouding heb ik met Amandelen. Ik kan ze echt verafschuwen, vooral die lucht… Ik schreef er al eens eerder over, maar het schijnt dat ik erfelijk belast ben met een gen waardoor ik de cyanide (blauwzuur) kan ruiken die in amandelen zit. Hoewel de lucht ik echt niet te harden vind, kan ik… [Lees verder…]
Rotzooi Fermentatie Festival en Gefermenteerde Salsa
Afgelopen zondag was ik op het Rotzooi Fermentatie Festival bij Mediametic in Amsterdam, als bezoeker, niet als de Voedzame Keuken. Wat heb ik daar genoten! Vanaf half 12 tot half 8 ’s avonds heb ik me daar uitstekend vermaakt met lezingen, workshops en alle mensen die ik daar ontmoette! Zo leuk al die mede fermenters,… [Lees verder…]
Vis verpakt in Nori met Prei, Arame en een Oosters Sausje uit Puur Eten 2
Puur Eten, dat je gelukkig maakt, dat is een veel belovende titel. De boeken van Pascale Naessens kende ik niet, maar na het zien van de titel was mijn aandacht getrokken en na het lezen van de korte beschrijving moest ik het boek hebben! Dat bleek niet voor niets, want praktisch alles wat in dat… [Lees verder…]
Komkommerijs met de Big Mouth Kuvings Slowjuicer ~ een review
Kuvings Wide Mouth Slowjuicer De vakantie is nog niet voorbij, maar het wordt wel weer tijd, vond ik om weer eens iets te publiceren hier. Ik heb nog een aantal dingen in het verschiet liggen, een paar lekkere recepten onder andere, maar ik wil toch eerst mijn bevindingen met de Kuvings slowjuicer met jullie delen… [Lees verder…]
Kabeljauw uit de oven met Kokosmelk, Limoen en Tomaatjes {Foodblogswap}
Op Facebook is een groep van foodbloggers en iedere maand organiseert die groep een zogenaamde foodblogswap. Je krijgt dan een blog toegewezen waar je iets van gaat bereiden en over bloggen en iemand anders maakt iets van jouw blog. Ik doe deze maand voor het eerst mee en kreeg Mijn Kookavonturen als blog om uit… [Lees verder…]