In mijn post over lever als superfood heb ik je een paar recepten beloofd met lever. Eerder gaf ik je al het recept voor smeerbare leverpaté en vandaag is het tijd voor leverworst, al dan niet smeerbaar. Van de week heb ik het recept weer eens gemaakt, dubbele hoeveelheid deze keer en een groot deel… [Lees verder…]
Smeerbare Kippenleverpaté
In het vorige artikel heb je kunnen lezen waarom lever gezien kan worden als een waar superfood. Ik gaf je wat tips hoe je lever kunt eten, zonder er van over je nek te gaan en beloofde je ook een paar recepten voor hoe je lever zo kunt klaarmaken dat waarschijnlijk ook jij ervan zult… [Lees verder…]
Zomers Recept: Romig Citroen- Basilicumijs
Sinds ik een tuin met een kas heb, heb ik eindelijk ieder jaar een aardige oogst aan basilicum. Daarvoor heb ik het ook wel geprobeerd buiten en op de vensterbank, maar nooit met echt veel succes. Spijtig vond ik dat altijd, want er gaan heel wat basilicumplantjes doorheen voor een beetje pesto! En het is… [Lees verder…]
Panna Cotta, een makkelijk en veelzijdig dessert (of ontbijt!)
Sinds ik lekker aan het experimenteren ben met gelatine, ben ik helemaal in de ban van panna cotta. Het lijkt werkelijk waar het perfecte dessert te zijn, zo veelzijdig als het is! Voor ieder dieet kun je wel een panna cotta versie bedenken: met of zonder melk, met alleen slagroom, met yoghurt, met kokosroom of kokosmelk of met alleen fruit of een combinatie van al dezen. Je kunt het zo gek niet bedenken!
Vraag is alleen of je het wel panna cotta kunt noemen, als er geen room in zit, want panna cotta betekent letterlijk ‘gekookte room’ :-)
Dessert: Peer op de Helling {Foodblogswap}
De Foodblogswap, wat was dat ook alweer…? Het is een tijd geleden dat ik daaraan mee heb gedaan, iedere keer miste ik de oproep ervoor op Facebook, maar als je al even meeleest op dit blog, weet je wellicht dat het niet veel anders is dan de Receptenruil waar ik ook iedere maand aan mee… [Lees verder…]