We hebben het maar druk met leven hier bij de Voedzame Keuken. Een artikel is in de maak, maar het wil maar niet lukken om het helemaal af te maken… Maar als een wonder (of wederom een geval van synchroniciteit) vroeg Annemiek Shrestha-van der Krogt van Nutribites mij of ze een gastblog mocht schrijven! Kan… [Lees verder…]
Vis verpakt in Nori met Prei, Arame en een Oosters Sausje uit Puur Eten 2
Puur Eten, dat je gelukkig maakt, dat is een veel belovende titel. De boeken van Pascale Naessens kende ik niet, maar na het zien van de titel was mijn aandacht getrokken en na het lezen van de korte beschrijving moest ik het boek hebben! Dat bleek niet voor niets, want praktisch alles wat in dat… [Lees verder…]
Winterse Groentezooi
Ossentong? Jakkes, dat eet je toch niet?
Nou wel dus en ik kan je vertellen: het is niet alleen erg lekker, maar ook nog gezond en omdat het door veel slagers als afval wordt gezien, kun je er vaak ook nog vrij goedkoop aankomen! Ossentong is een heerlijk mals stuk vlees dat niet heel moeilijk is om klaar te maken. Avontuurlijk Nu… [Lees verder…]
In kleine stapjes naar ‘Echt Eten’ stap #5 – Bouillon (van kip)
Er gaat niets boven een zelfgemaakte bouillon van botten, vlees en groenten: rijk van smaak, geurig en barstens vol voedingsstoffen. Het vormt de basis van praktisch alle traditionele keukens. Het is het essentiële ingrediënt voor een goede kok. Of zoals Escoffier zei: “Een goede bouillon is alles in de kookkunst, zonder bouillon kan er niets… [Lees verder…]