Vroeger, in een grijs verleden, viste ik altijd die grote dikke noten uit de studentenhaver die ik wel eens kocht. Ik had geen idee hoe ze heette, maar ze waren mijn favoriete noten. Dus noemde ik ze altijd die grote dikke noten. Als ze in de dop kwamen, bleven ze vaak over, omdat het zulke harde… [Lees verder…]
Pompoen Mousse
Vorig jaar had ik geen 1 pompoen van de tuin. Alle slakken hadden in het voorjaar de jonge planten steeds weer opnieuw helemaal werden weggevreten. Dit jaar nam ik het zekere voor het onzekere en zaaide en plantte ik een heleboel planten en nam alle maatregelen tegen slakken die ik maar kon bedenken. Dat pakte goed… [Lees verder…]
Dadelscones met Vanilleboter ~ Review van Hét Raw Food, Kookboek
Interesse in voeding en gezondheid heb ik altijd wel gehad. Ik heb allerlei manieren van eten uitgeprobeerd, of in ieder geval heel serieus overwogen. Zo at ik een tijdlang geen vlees, gewoon omdat ik er toen niet zoveel om gaf en ik die bioindustrie maar niks vond. Dat laatste, dat vind ik uiteraard nog steeds,… [Lees verder…]
Zelf Maken: Mini Magnum IJs met Nootjes, Minstens zo Lekker!
Magnum ijs, ik ben er echt verslaafd aan geweest, heerlijk gewoon dat romige vanille ijs met zo’n knapperige chocolade buitenkant, die er vaak met grote brokken afviel, maar dat hoorde erbij. Nu eet ik ze al jaren niet meer, veel te veel suiker en andere rommel… en eigenlijk ook gewoon te zoet! Nu maak ik… [Lees verder…]
Panna Cotta, een makkelijk en veelzijdig dessert (of ontbijt!)
Sinds ik lekker aan het experimenteren ben met gelatine, ben ik helemaal in de ban van panna cotta. Het lijkt werkelijk waar het perfecte dessert te zijn, zo veelzijdig als het is! Voor ieder dieet kun je wel een panna cotta versie bedenken: met of zonder melk, met alleen slagroom, met yoghurt, met kokosroom of kokosmelk of met alleen fruit of een combinatie van al dezen. Je kunt het zo gek niet bedenken!
Vraag is alleen of je het wel panna cotta kunt noemen, als er geen room in zit, want panna cotta betekent letterlijk ‘gekookte room’ 🙂