De Voedzame Keuken

van Vulling naar Voeding

  • Nieuw hier?
  • Blog
  • Recepten
  • Contact
  • Webshop
Home ---> wei

Gefermenteerde mosterd, dubbel gezond

Last Updated on november 17, 2017 by Iris Maier 15 Comments

Gefermenteerde mosterd, dubbel gezond

In deze serie over gezondheidsbevorderende kruiden en specerijen die niet mogen ontbreken in je keuken of waar je niet zonder kunt, is nu mosterd aan de beurt. Eerder zijn aan bod gekomen: kaneel, gember, tijm, oregano, kurkuma, zwarte peper, komijn, basilicum en peterselie. Op de beurs Gaaf Groen, waar ik afgelopen zondag stond, had ik… [Lees verder…]

Filed Under: Ingrediënten, Recepten Tagged With: Kruiden & Specerijen

In kleine stapjes naar ‘Echt Eten’ stap #10 – granen

Last Updated on augustus 12, 2019 by Iris Maier 47 Comments

In kleine stapjes naar ‘Echt Eten’ stap #10 – granen

Volkoren brood, bruine rijst ze hebben een gezond imago. Eet volop groente, fruit én brood, zegt het voedingscentrum, want brood, daar zit wat in…! En dan doelen ze op bruin brood, volkoren brood, want wit brood en witte rijst en natuurlijk alle andere producten die van wit meel (bloem) zijn gemaakt zoals pasta, zijn lege… [Lees verder…]

Filed Under: Recepten Tagged With: Fytinezuur, Granen

Gefermenteerd Druivensap {Grape Cooler}

Last Updated on maart 9, 2016 by Iris Maier Leave a Comment

Gefermenteerd Druivensap {<em>Grape Cooler</em>}

Niet alleen de pruimenboom had dit jaar uitzonderlijk goed zijn best gedaan, zo ook de druivenstruik! Ze zijn heerlijk om zo te eten en dat doen we dus ook het meeste, vooral oudste is er dol op. Toch vond ik het leuk daar ook iets van te maken uit het Nourishing Traditions boek deze keer: Grape… [Lees verder…]

Filed Under: Recepten

Kleverige Bruine Rijst voor Sushi

Last Updated on maart 8, 2016 by Iris Maier Leave a Comment

Kleverige Bruine Rijst voor Sushi

Van het weekend maakte ik mijn eerste sushi, eindelijk. Al jaren wilde ik dat eens gaan doen, lang voor er kinderen waren al, maar nooit de stap gezet. Nu dus wel en met bruine rijst ook nog!   Fytinezuur in Volkorenproducten Bruine rijst, bevat net als volkoren granen fytinezuur en is daarom niet per definitie… [Lees verder…]

Filed Under: Geen categorie

Updates in je mailbox!

Gevitaliseerd en écht schoon drinkwater

EWO-Vitality-filter

profiel foto

Hi, leuk dat je op mijn site bent gekomen!

Ik ben Iris en deel hier van alles over puur en echt eten en een gezonde leefstijl. Ik laat je zien hoe je weer eten kunt bereiden, zoals de natuur bedoeld heeft: gezond, voedend en lekker!

Veel lees- en kookplezier!

Partners



Advertenties

Recepten

  • Zuurkoolsap, een Super Gezond (en Lekker!) Drankje!
  • MakreelsaladeZomerse Makreelsalade
  • BasilicumijsZomers Recept: Romig Citroen- Basilicumijs
  • Pompoen CouscousZogenaamde Couscous van Bloemkool met Pompoen en Cashewnoten {veganistisch en graanvrij}
  • kokosmelk makenzelluf maken: kokosmelk en kokosmeel
Adverteren bij Daisycon

BlogSociety

Lees Bewust

© Copyright 2018 De Voedzame Keuken · All Rights Reserved · privacyverklaring

Deze site maakt gebruik van cookies meer informatie