In deze serie over gezondheidsbevorderende kruiden en specerijen die niet mogen ontbreken in je keuken of waar je niet zonder kunt, is nu mosterd aan de beurt. Eerder zijn aan bod gekomen: kaneel, gember, tijm, oregano, kurkuma, zwarte peper, komijn, basilicum en peterselie. Op de beurs Gaaf Groen, waar ik afgelopen zondag stond, had ik… [Lees verder…]
In kleine stapjes naar ‘Echt Eten’ stap #10 – granen
Volkoren brood, bruine rijst ze hebben een gezond imago. Eet volop groente, fruit én brood, zegt het voedingscentrum, want brood, daar zit wat in…! En dan doelen ze op bruin brood, volkoren brood, want wit brood en witte rijst en natuurlijk alle andere producten die van wit meel (bloem) zijn gemaakt zoals pasta, zijn lege… [Lees verder…]
Gefermenteerd Druivensap {Grape Cooler}
Niet alleen de pruimenboom had dit jaar uitzonderlijk goed zijn best gedaan, zo ook de druivenstruik! Ze zijn heerlijk om zo te eten en dat doen we dus ook het meeste, vooral oudste is er dol op. Toch vond ik het leuk daar ook iets van te maken uit het Nourishing Traditions boek deze keer: Grape… [Lees verder…]
Kleverige Bruine Rijst voor Sushi
Van het weekend maakte ik mijn eerste sushi, eindelijk. Al jaren wilde ik dat eens gaan doen, lang voor er kinderen waren al, maar nooit de stap gezet. Nu dus wel en met bruine rijst ook nog! Fytinezuur in Volkorenproducten Bruine rijst, bevat net als volkoren granen fytinezuur en is daarom niet per definitie… [Lees verder…]