De Voedzame Keuken

van Vulling naar Voeding

  • Nieuw hier?
  • Blog
  • Recepten
  • Contact
  • Webshop
Home ---> witte kool

Zuurkoolsap, een Super Gezond (en Lekker!) Drankje!

Last Updated on februari 17, 2016 by Iris Maier 19 Comments

Keramische pannenset - zuurkoolsap

  Hoewel ik vroeger totaal anders at dan ik tegenwoordig doe, ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in voeding en gezondheid. Er was toen nog geen internet en informatie haalde je toen uit boeken, van de tv of je nam aan dat wat vrienden en familie erover wisten te vertellen. Zo hoorde ik zo’n 20… [Lees verder…]

Filed Under: Recepten Tagged With: Darmflora, Spijsvertering

Boek Review: Echt Eten van Jonathan Karpathios & recept Zoetzure kool met Buikspek

Last Updated on februari 17, 2016 by Iris Maier 4 Comments

Eten van Jonathan Karpathios

Toen ik voor het eerst hoorde van het boek         Echt eten van Jonathan Karpathios, chef en eigenaar van restaurant Vork en Mes in Hoofddorp, wilde ik dat boek natuurlijk meteen hebben: een boek dat heet zoals mijn blog voorheen heette, dat moest haast wel goed zijn 😉 De beschrijving die bij het boek gegeven wordt,… [Lees verder…]

Filed Under: Recepten, Reviews & Verslagen Tagged With: Boekreviews

In kleine stapjes naar ‘Echt Eten’ stap #14 – fermenteren

Last Updated on april 14, 2016 by Iris Maier 51 Comments

zuurkool fermenteren

Hier en daar heb ik het wel eens genoemd: fermenteren en ook de stappen over het weken van peulvruchten, granen, noten en zaden zijn in wezen een vorm van fermentatie. Het woord fermenteren komt van het Latijnse woord fermentum en betekent zuurdeeg, zuurdesem dus eigenlijk. Zuurdesem is een vorm van fermentatie d.m.v melkzuurbacteriën (lactobacilli) ook wel lacto-fermentatie of melkzuurgisting genoemd. We kennen… [Lees verder…]

Filed Under: Recepten Tagged With: Bewaren van Voeding, Fermentatie

Updates in je mailbox!

Gevitaliseerd en écht schoon drinkwater

EWO-Vitality-filter

profiel foto

Hi, leuk dat je op mijn site bent gekomen!

Ik ben Iris en deel hier van alles over puur en echt eten en een gezonde leefstijl. Ik laat je zien hoe je weer eten kunt bereiden, zoals de natuur bedoeld heeft: gezond, voedend en lekker!

Veel lees- en kookplezier!

Partners



Advertenties

Recepten

  • Zuurkoolsap, een Super Gezond (en Lekker!) Drankje!
  • MakreelsaladeZomerse Makreelsalade
  • BasilicumijsZomers Recept: Romig Citroen- Basilicumijs
  • Pompoen CouscousZogenaamde Couscous van Bloemkool met Pompoen en Cashewnoten {veganistisch en graanvrij}
  • kokosmelk makenzelluf maken: kokosmelk en kokosmeel
Adverteren bij Daisycon

BlogSociety

Lees Bewust

© Copyright 2018 De Voedzame Keuken · All Rights Reserved · privacyverklaring

Deze site maakt gebruik van cookies meer informatie