Op de een of andere manier heb ik altijd al een zwak gehad voor typisch Russische of Oost-Europese gerechten. En sinds we enkele jaren terug in Polen zijn geweest, op bezoek bij onze Poolse vrienden, is dat alleen maar sterker geworden. Zo is Borsjtsj (bietensoep) met creme fraîche al zeker 20 jaar hier een… [Lees verder…]
Paté van Kippenlever met Avocado en Walnoten
Een paar maanden geleden stonden de kranten in Nederland bol van de kritiek op The Green Happiness. En ook op Foodlog konden ze er wat van. Zelf heb ik me daar niet zo mee bezig gehouden, met al die ophef, omdat de meiden van The Green Happiness toch wel een heel andere leefstijl promoten, dan ik hier… [Lees verder…]
Gefermenteerde Notenkaas ~ een Vegan Roomkaas
Vorige week schreef ik over Hét Raw Food Kookboek. Niet omdat ik plotseling overgegaan ben op raw food, maar omdat het een boek is dat je wel heel veel inspiratie kan geven voor pure, natuurlijke recepten zonder rommel erin. De recepten zijn voor veel leefstijlen toepasbaar, niet alleen voor raw foodies, maar ook voor veganisten en… [Lees verder…]
Review De Biologische Toko met Recept voor Vijgentapenade
Als zogenaamde real foodie, ben ik altijd opzoek naar winkels en bedrijven waar ik aan mijn eten en andere benodigdheden kan komen. En omdat ik in een dorp woon waar bitter weinig te krijgen is, zeker als je eisen wat hoger liggen, zoek ik het toch meestal online op. Regelmatig vind ik weer, voor mij, nieuwe winkels… [Lees verder…]
Pão de Queijo do Brasil ~ Receptenruil
Wij, als gezin, hebben iets met Brazilië, niet dat ik er ooit geweest ben (jammer genoeg), maar terwijl ik dit hier zit te schrijven is het grootste deel van het gezin de deur uit naar hun wekelijkse capoeira training (op de eerste foto van die site, zie je zoonlief een aantal jaren terug met hun (Contra)… [Lees verder…]