De Voedzame Keuken

van Vulling naar Voeding

  • Nieuw hier?
  • Blog
  • Recepten
  • Contact
  • Webshop
Home ---> Recepten ---> Paté van Kippenlever met Avocado en Walnoten

Paté van Kippenlever met Avocado en Walnoten

Last Updated on december 3, 2016 by Iris Maier Leave a Comment

Paté van kippenlever met avocado

Een paar maanden geleden stonden de kranten in Nederland bol van de kritiek op The Green Happiness.

En ook op Foodlog konden ze er wat van. 

Zelf heb ik me daar niet zo mee bezig gehouden, met al die ophef, omdat de meiden van The Green Happiness toch wel een heel andere leefstijl promoten, dan ik hier voorsta. Ze gaan namelijk voor het geheel plantaardige.

Ik kon me daarom de kritiek ook wel een béétje indenken. Ik weet namelijk dat het veel moeilijker is om aan al je benodigde voedingsstoffen te komen op een zuiver plantaardig dieet. Ik zeg niet dat het onmogelijk is, want zo stellig wil ik niet zijn, maar het kan wel problemen opleveren.

 

Kritiek op Andere Mooie, Vrouwelijke Dieet-guru’s

Ten tijde van die kritieken werd vaak ook de Vlaamse Pascale Naessens in een adem genoemd. Een half jaar eerder was er namelijk in België ook veel kritiek geweest op haar.

Wat is dat toch, die kritiek op succesvolle, vaak jonge, mooie meiden? Want vergeet ook vooral Rens Kroes niet en de kritiek op haar kleidrankje!
De kritiek op Pascale ging me echter meer aan het hart.

Maar gelukkig  zijn er ook meer verstandige mensen, zoals de Chinese Yumi Ng, die het hier opneemt voor Pascale. En ik denk dat ze gelijk heeft!

 

Puur Pascale

puur-pascale-voorkantEerder schreef ik al een review over haar boek Puur Eten 2 en nu kreeg ik haar nieuwste boek in handen: Puur Pascale, beter eten is beter leven. En dat is wederom weer zo’n heerlijk boek!

Hoewel ik, zoals in mijn review de vorige keer al aangaf, niet echt geloof in de noodzaak van het scheiden van voedingsmiddelen, haar enige regel:

 

“Meng geen ‘geconcentreerde koolhydraten’ met ‘geconcentreerde eiwitten'”.

Verder zit haar boek vol met heerlijke, eenvoudig te maken, pure recepten. Een prachtig boek, dat ook nog eens een genot is om door te bladeren en te lezen, want net als haar vorige kookboeken, valt er ook gewoon lekker wat te lezen!

Het mooiste vind ik nog het stukje onder het kopje:

Dieet? Gezond? Geef mij maar gewoon ‘echte voeding’. Want beter eten is beter leven

Dat beschrijf zo mooi hoe ik er ook insta. Ze zegt dat ze het helemaal niet leuk vindt als mensen tegen haar zeggen dat ze zo met haar gezondheid bezig is. Haar repliek is dan: “Neen, ik ben bezig met het echte leven”. Ze wil recht hebben op een natuurlijk leven, en noemt dat een normaal leven, een leven waarvoor ze in de wieg is gelegd.

 

Indeling van het boek

Puur PascaleDeze keer is het boek hoofdzakelijk opgedeeld in delen met een bepaald ingrediënt als onderwerp. Dat vind ik eigenlijk heel erg prettig, want dat is vaak hoe ik mijn gerechten uitzoek.

Omdat een bepaald ingrediënt in het seizoen is of veelvuldig van de tuin komt of misschien wel in de aanbieding was en ik er eens wat anders mee wil doen dan wat ik altijd al doe. Dan zoek ik daar een recept bij.

 

Een Recept Uitkiezen

Net als het vorige boek, is dit weer zo’n boek waar ik praktisch alles wel een keer uit zou willen maken. Als ik dan een recept moet uitzoeken om te maken en hier te bespreken, gaat daar vaak heel wat denkwerk aan vooraf. 

Ik kies recepten uit van ingrediënten die ik op dat moment makkelijk kan verkrijgen of die ik zelfs al in huis heb. Ze moeten dus in het seizoen zijn en dus vallen asperges bijvoorbeeld al af. Ik heb dan een aantal verschillende mogelijkheden waaruit ik er dan 1 moet destilleren voor dit blog. 

Deze keer was dat totaal anders! Want hoewel het weer bomvol staat met heerlijkheden die ik graag bijna allemaal wel een keer wil maken, wist ik het na 1 keer doorbladeren meteen: de Paté van Kippenlever met Avocado en Walnoten. 

 

Paté van Kippenlever met Avocado en Walnoten

De spullen had ik niet alleen al in huis, ik wilde toch al weer eens iets anders maken met de kippenlever die ik in de vriezer had liggen. En een goed recept met orgaanvlees is altijd welkom en past prima bij de Voedzame Keuken natuurlijk!

Het is een super simpel recept, zoals eigenlijk alle recepten van Pascale volgens mij. Al moest ik wel even opzoeken wat xeresazijn is en waar ik dat door kon vervangen eventueel. Ik heb besloten ‘gewoon’ mijn junazijn maar te gebruiken, dat werkte uitstekend.

Ik houd van paté, maar déze paté is werkelijk waar zo waanzinnig lekker! Ik kon er maar niet vanaf blijven. Op jongste dochter na, vond iedereen dat hier, dus was het in een mum van tijd op… Goed teken dus. Ik ga gauw weer nieuwe maken, als de avocado’s die ik heb liggen rijp zijn. Kan haast niet wachten!

 

Het boek Puur Pascale is o.a. te koop bij Bol.com en kost €29,99

En kijk daar vooral ook eens naar het inkijkexemplaar voor nog een paar heerlijke recepten van Pascal en een goede indruk van de inhoud van het boek!

 

Dit is een gesponsord bericht, in die zin dat ik het boek heb gekregen om er een stukje over te kunnen schrijven. Lees de disclaimer voor meer informatie.

Paté van Kippenlever met Avocado en Walnoten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recipe
  • MaaltijdBorrelhapjes
  • Zonder...Eieren, Gluten, Granen, Lactose, Zuivel
  • Leefstijl - DieetGAPS, Paleo, Primal
  • Soort GerechtOrgaanvlees & Botten
Paté van Kippenlever met Avocado en Walnoten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recipe
  • MaaltijdBorrelhapjes
  • Zonder...Eieren, Gluten, Granen, Lactose, Zuivel
  • Leefstijl - DieetGAPS, Paleo, Primal
  • Soort GerechtOrgaanvlees & Botten
Ingrediënten
  • 250 g kippenlevertjes
  • 150 g buikspek in stukjes
  • 1 avocado
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el witte wijnazijn of sherryazijn of junazijn
  • 2 handjes walnoten
  • 5 takjes tijm optioneel
  • kokosolie of boter om in te bakken
  • peper, zwart uit de molen
  • Keltisch zeezout
Porties:
Eenheden:
Instructies
  1. Hak de helft van de walnoten grof.
  2. Bak de stukjes buikspek in een weinig vet (ik gebruikte geen vet, was niet nodig) tot ze goed gaar zijn.
  3. Voeg tijdens de laatste minuut de stukjes walnoot toe. En zet opzij.
  4. Snipper de ui en de knoflook fijn en laat ze zachtjes gaarstoven in wat kokosvet. (Ik doe altijd eerst de ui en als die bijna klaar is, bak ik heel kort de knoflook mee, zo heb je minder kans dat deze verbrandt!). Laat ze niet bruin bakken!
  5. Maak intussen de kippenlevers schoon, verwijder het vet, de witte draden en alles wat er niet smakelijk uitziet. Snijd ze in stukjes van 2 centimeter.
  6. Voeg de leverstukjes toe aan de ui en knoflook en laat het geheel zo'n 4 à 6 minuten al roerend stoven. Het is ideaal als de kippenlevertjes vanbinnen nog lichtroze zijn; doorbakken lever krijgt namelijk een korrelige structuur.
  7. Giet er de azijn bij en de de tijmblaadjes. Laat het geheel nog heel even stoven.
  8. Doe de kippenlever in een maatbeker of kom, voeg er de avocado bij en mix met een staafmixer tot een smeuïge massa. (Dit kun je ook in een foodprocessor doen in plaats van met een staafmixer).
  9. Kruid met peper en zout en roer er de gebakken spekjes met de walnoten door.
  10. Lepel over in een mooie pot, garneer met de overgebleven walnoten.
  11. Zet minstens 15 minuten in de koelkast voor het serveren.
  12. Deze paté blijft drie dagen goed in de koelkast, als hij dat al haalt...
Deel dit Recept
 
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Filed Under: Recepten, Reviews & Verslagen Tagged With: Boekreviews

Advertenties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Updates in je mailbox!

Gevitaliseerd en écht schoon drinkwater

EWO-Vitality-filter

profiel foto

Hi, leuk dat je op mijn site bent gekomen!

Ik ben Iris en deel hier van alles over puur en echt eten en een gezonde leefstijl. Ik laat je zien hoe je weer eten kunt bereiden, zoals de natuur bedoeld heeft: gezond, voedend en lekker!

Veel lees- en kookplezier!

Partners



Advertenties

Recepten

  • Zuurkoolsap, een Super Gezond (en Lekker!) Drankje!
  • MakreelsaladeZomerse Makreelsalade
  • BasilicumijsZomers Recept: Romig Citroen- Basilicumijs
  • Pompoen CouscousZogenaamde Couscous van Bloemkool met Pompoen en Cashewnoten {veganistisch en graanvrij}
  • kokosmelk makenzelluf maken: kokosmelk en kokosmeel
Adverteren bij Daisycon

BlogSociety

Lees Bewust

© Copyright 2018 De Voedzame Keuken · All Rights Reserved · privacyverklaring

Deze site maakt gebruik van cookies meer informatie