De Voedzame Keuken

van Vulling naar Voeding

  • Nieuw hier?
  • Blog
  • Recepten
  • Contact
  • Webshop
Home ---> Recepten ---> Pompoen Mousse

Pompoen Mousse

Last Updated on december 10, 2016 by Iris Maier 6 Comments

pompoenmousseVorig jaar had ik geen 1 pompoen van de tuin. Alle slakken hadden in het voorjaar de jonge planten steeds weer opnieuw helemaal werden weggevreten. Dit jaar nam ik het zekere voor het onzekere en zaaide en plantte ik een heleboel planten en nam alle maatregelen tegen slakken die ik maar kon bedenken.

Dat pakte goed uit, want de meeste planten bleven leven. Ze deden het overweldigend goed en ik had toch een oogst! Ik heb ze niet geteld, maar ik had zeker meer dan 10 van die reuze pompoenen en bakken vol met flespompoenen.

 

Een Overschot aan Flespompoenen

Helaas ging een groot deel van de flespompoenen gauw schimmelen, dus moest ik aan de gang om niet alles weg te hoeven gooien.

Nu zitten mijn vriezers vol met pompoenpuree en toen ik nog meer pompoenen moest schoonmaken, gingen die maar in de droogoven. En ondertussen eten we ons het ongans aan pompoen. En dat gaat gelukkig nog altijd niet vervelen, want pompoen is zo veelzijdig!

 

Veelzijdige Pompoen die nooit verveeld

Favoriet is hier nog steeds de warme chocolademelk met pompoen en de vegetarische pompoen stoofschotel met linzen.Vooral bij zoonlief. Twee totaal verschillende gerechten die beide zo ontzettend lekker zijn.

Dochterlief echter is juist weer gek op pompoenpap, dat op magische wijze verdwenen recept… Het stond, dacht ik, op Kookpraat.nl, maar daar lijkt het te zijn verdwenen. En ook hier vind ik er geen verwijzing naar terug. Nu ja, daar kan ik je dan binnenkort mee verblijden.

 

Pompoen Mousse

Nu eerst een andere familie favoriet: pompoen mousse! Daar kun je mijn jongste voor wakker maken, want oei wat is dat lekker zeg!

Als je dit als nagerecht op het menu hebt staan, houd er dan rekening mee met wat je eet als avondeten, want het is super machtig! Pompoen is lekker vezelrijk en geeft daardoor gauw een verzadigd gevoel en dan zit er ook nog eens een berg slagroom in én gelatine!

Het is echter zo ontzettend lekker, dat je er gauw teveel van eet. De portie die ik maak is teveel voor ons met z’n vijven in een keer, hoewel dat best zou lukken, is het eigenlijk net iets té. Dus deel ik het in tweeën en eten we er twee keer van en dan maar wat minder per keer.

Iedereen vind het een heerlijk nagerecht, maar dochterlief is er echt lyrisch over en manlief zei de laatste keer dat hij dit toch wel het lekkerste toetje vindt.

Ge zijt gewaarschuwd!

pompoen mousse
Pompoen Mousse
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recipe
Machtig, romig, zoet en waanzinnig lekker en vol met gezonde ingrediënten. En je krijgt er ook nog eens groenten mee naar binnen!
  • MaaltijdNagerechten
  • Seizoen & GelegenheidHerfst
  • Zonder...Gluten, Granen, Noten, Vlees
  • Leefstijl - DieetPrimal, Vegetarisch
Porties Prep Tijd
8 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
2 minuten 4 uur
Porties Prep Tijd
8 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
2 minuten 4 uur
pompoen mousse
Pompoen Mousse
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recipe
Machtig, romig, zoet en waanzinnig lekker en vol met gezonde ingrediënten. En je krijgt er ook nog eens groenten mee naar binnen!
  • MaaltijdNagerechten
  • Seizoen & GelegenheidHerfst
  • Zonder...Gluten, Granen, Noten, Vlees
  • Leefstijl - DieetPrimal, Vegetarisch
Porties Prep Tijd
8 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
2 minuten 4 uur
Porties Prep Tijd
8 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
2 minuten 4 uur
Ingrediënten
  • 75 ml water of probeer eens versgepers sinaasappelsap!
  • 2,5 el gelatine
  • 450 ml pompoenpuree liefst van flespompoenen
  • 4 el kokosbloesemsuiker
  • 4 el oersuiker
  • 2 eierdooiers
  • 2 tl pompoenkruiden
  • 1,5 tl vanille extract
  • 1/2 tl Keltisch zeezout
  • 500 ml slagroom
Porties:
Eenheden:
Instructies
  1. Doe het water in een kommetje en sprenkel daar de gelatine overheen, zodat deze het vocht kan opnemen.
  2. Doe alle andere ingrediënten, behalve de slagroom in een grote kom. Mix tot een gladde massa. Als je pompoenpuree niet helemaal mooi glad is, kun je er nu nog even met een staafmixer doorheen gaan.
  3. Zet een pannetje met water op het vuur, breng dit aan de kook. Haal vervolgens van het vuur af en zet het kommetje met gelatine in het hete water. Roer tot alle gelatine is opgelost.
  4. Giet de gelatine bij het pompoenmengsel en roer dit goed doorelkaar.
  5. Klop de slagroom lobbig in een andere kom en spatel deze vervolgens door de pompoenpuree tot alles goed gemengd is.
  6. Verdeel de mousse over 8 mooie glazen of kommetjes en laat deze minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  7. Geniet ervan!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Filed Under: Recepten

Advertenties

Comments

  1. Johanna says

    december 16, 2016 at 12:00

    Pompoenkruiden? Kun je die ook zelf samenstellen?

    ZIET ER HEERLIJK UIT!!

    Beantwoorden
    • Johanna says

      december 16, 2016 at 12:08

      SORRY!!! Ik zie het al op jou site. Daar staat het duidelijk vermeld.

      Beantwoorden
      • Iris Maier says

        december 16, 2016 at 12:42

        Hihi, ik wilde nét gaan reageren 🙂 Als je op de link klikt in het recept, dan kom je er, maar dat had je waarschijnlijk ook net ontdekt!

        Beantwoorden
    • Iris Maier says

      december 16, 2016 at 12:41

      Dank je, het is ook super lekker!

      Beantwoorden
  2. Walter says

    december 17, 2016 at 07:23

    Goede dag mevrouw Iris Maier,

    U schrijft dat u er alles aan heb gedaan om de slakken tegen te houden.
    Graag wil ik van u horen welke methodes u hebt gebruikt.

    In afwachting van u antwoord wens ik u een fijne dag met mooie ontmoetingen
    en ervaringen.
    Walter (1958 Almelo)

    Beantwoorden
    • Iris Maier says

      januari 5, 2017 at 13:59

      Even denken of ik het me allemaal nog goed herinner…:
      koffiedik
      Eierschalen
      de planten wat hoger zetten met grote saté prikkers
      koperen ringen
      Keltisch zeezout

      Dat was het volgens mij 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Updates in je mailbox!

Gevitaliseerd en écht schoon drinkwater

EWO-Vitality-filter

profiel foto

Hi, leuk dat je op mijn site bent gekomen!

Ik ben Iris en deel hier van alles over puur en echt eten en een gezonde leefstijl. Ik laat je zien hoe je weer eten kunt bereiden, zoals de natuur bedoeld heeft: gezond, voedend en lekker!

Veel lees- en kookplezier!

Partners



Advertenties

Recepten

  • Zuurkoolsap, een Super Gezond (en Lekker!) Drankje!
  • MakreelsaladeZomerse Makreelsalade
  • BasilicumijsZomers Recept: Romig Citroen- Basilicumijs
  • Pompoen CouscousZogenaamde Couscous van Bloemkool met Pompoen en Cashewnoten {veganistisch en graanvrij}
  • kokosmelk makenzelluf maken: kokosmelk en kokosmeel
Adverteren bij Daisycon

BlogSociety

Lees Bewust

© Copyright 2018 De Voedzame Keuken · All Rights Reserved · privacyverklaring

Deze site maakt gebruik van cookies meer informatie