Zelf Amandelen Blancheren en van Vliesjes Ontdoen
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de amandelen in een kom met het zout en giet er zoveel lauw water op tot ze ruim onderstaan. Laat ze zo’n 10 uur weken op een warme plek.
  2. Giet de amandelen af in een vergiet. Eventueel kun je ze nog een dagje laten staan om te laten kiemen, als dat nog niet gebeurd is.
  3. Kook een ruime hoeveelheid water en zet de amandelen met het vergiet in een kom waar het vergiet helemaal inpast.
  4. Giet het kokende water snel over de amandelen en laat ze niet langer dan 1 minuut in het water staan.
  5. Til het vergiet uit de kom en spoel de amandelen af met ruim koud water. Je hebt ze nu geblancheerd.
  6. Nu kun je heel makkelijk het vliesje eraf schuiven. Kinderen vinden dit vaak nog leuk ook om te doen, daar maak je dus dankbaar gebruik van :-)
  7. Nu kun je ze gebruiken om er bijvoorbeeld amandelmelk van te maken, maar je kunt ze ook eerst drogen in een droogoven voor later gebruik.