Een Lekkere Snack: Chili en Limoen Amandelen
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de amandelen in een glazen pot of kom en doe er zoveel water bij tot ze ruim onderstaan. Voeg een theelepel zout toe, roer dit even goed door en laat ze afgedekt een nacht weken op een warme plek.
  2. Doe de geweekte amandelen in een vergiet en spoel ze af. Eventueel kun je ze nog een tijd laten staan om ze verder te laten kiemen. Spoel ze dan in ieder geval ’s avonds en ’s morgens nog even goed om. In mijn ervaring is dit echter niet nodig, ze kiemen meestal al na een nacht weken!
  3. Leg de amandelen op een met bakpapier bekleedde bakplaat of op een tray van je droogoven met zo’n flex sheet. En droog ze in de oven op de laagste stand (niet in een gasoven, die wordt te heet!) of in de droogoven op max. 42 graden C.
  4. Als de noten bijna droog zijn, maar toch nog wel even moeten, mix je alle overige ingrediënten door elkaar. Je kunt deze mix over de amandelen strijken of de amandelen in een kom doen en de mix er goed doorheen roeren.
  5. Doe ze weer terug in de oven of droogoven tot ze goed droog zijn. Sprenkel er eventueel nog wat extra zout of cayennepeper overheen.
  6. Ik zette ze op tafel en in no-time waren ze verdwenen, op een handje witte amandelen na, die ik ’s avonds in een salade verwerkte. Het is moeilijk om er af te blijven…!