Graanvrije Pizzabodem {GAPS vriendelijk}
Porties Prep Tijd
2 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
2 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160 ˚C
  2. Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes
  3. Doe de bloemkoolroosjes in je keukenmachine en maal ze fijn tot het ongeveer de grootte heeft van rijstkorrels.
  4. Doe de bloemkool in een stoommandje in een pan met een scheut water en laat het kort gaar stomen.
  5. Stort de bloemkool in een kaasdoek of perszak en laat afkoelen.
  6. Maal de Chia zaadjes fijn in een koffiemolen of met een vijzel.
  7. Doe alle ingrediënten voor de pizzabodem, behalve de bloemkool ondertussen alvast in een kom.
  8. Als de bloemkool voldoende is afgekoeld ga je deze in de doek of perszak goed uitwringen. Er zal heel veel vocht uitkomen en probeer echt zo veel mogelijk vocht eruit te wringen!
  9. Doe de uitgeknepen bloemkool bij de overige ingrediënten en roer alles heel goed doorelkaar met een vork.
  10. Bedek een bakplaat met bakpapier, vorm een bal van het bloemkoolmengsel en druk deze plat op de bakplaat. Zorg dat de bodem overal ongeveer +/- een halve cm dik is, eventueel aan de randen iets dikker.
  11. Bak de bodem in ongeveer 15 minuten goudbruin en let erop dat de randen niet verbranden.
  12. Nu is je bodem klaar voor de topping.
  13. Eventueel kun je de bodem na een minuut of 8 proberen te keren. Dit zal een tricky klusje zijn, de bodem is vrij kwetsbaar, maar hierdoor wordt hij wel knapperiger!