Zomerse Makreelsalade
Op de appel na dan, want appels zijn nu juist in de zomer niet echt in het seizoen, een heerlijke salade voor in de zomer. Ideaal voor warme dagen!
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Haal eventueel lelijk blad van de witlof en snijd het kontje eraf, snijd vervolgens in de lengte doormidden. Eventueel, voor de zeurpieten, kun je de bittere kern verwijderen. Ik deed dat niet, tot ergernis van Mijnheer… Besprenkel met citroensap
  2. Was de appel en snijd deze in stukjes en sprenkel ook hier citroensap overheen.
  3. Maak de makreel schoon en doe deze in stukjes bij de appel en witlof.
  4. Snijd de olijven in kleine stukjes en doe deze samen met de kappertjes en de mayonaise bij de rest.
  5. Roer er eventueel yoghurt nog wat yoghurt bij en breng op smaak met peper en zout.
  6. Leg op ieder bord wat rucola, schep er het mengsel bovenop en bestrooi met wat fijngeknipte bieslook sprietjes.