Palmkool Ribollita ~ een Heerlijke Vega Maaltijd-Soep
Ingrediënten
Instructies
De bonen
  1. De bonen maak je een dag van tevoren al klaar. Deze doe je in een kom, waarna je er warm water overheen giet. De bonen moeten ruim onderstaan.
  2. DAn voeg je een eetlepel appelazijn of een snufje natrium bicarbonaat toe en dek de kom af.
  3. Je laat deze ongeveer tuien uur op een warme plek staan en spoelt de bonen dan goed af.
  4. Op de dag zelf kook je de bonen in de bouillon gedurende een paar uur in een roestvrijstalen pan.
  5. Laat de bonen langzaam aan de kook komen. Hoe langzamer, hoe beter.
De Ribollita
  1. Snijd intussen de ui fijn, pers de knoflook en snijd ook de andere groenten in plakjes of blokjes.
  2. Van de palmkool gebruik je alleen het zachte blad. De harde nerven haal je eruit. Snijd het blad in kleine stukjes.
  3. De tomaten kun je ontvellen door ze even in heet water te leggen. Eenmaal ontveld snijd je ze in blokjes.
  4. Als de bonen gaar zijn, kun je echt aan de slag met de soep. Nadat je een scheut olijfolie in een roestvrijstalen of gietijzeren soeppan hebt gedaan, voeg je als eerste de ui toe. Als je deze even hebt gefruit, voeg je de andere groenten en de knoflook toe. Deze laat je 10 minuten meebakken.
  5. Voeg dan de helft van de bonen toe, samen met het kookvocht. Laat de soep twee uur lang koken op een laag vuur.
  6. Na twee uur pureer je de soep en voeg je de andere helft van de bonen toe. Vervolgens laat je de soep nog 10 minuten koken. Daarna voeg je zout en peper toe en is je ribollita klaar.
  7. Geniet ervan!