Paté van Kippenlever met Avocado en Walnoten
Ingrediënten
Instructies
  1. Hak de helft van de walnoten grof.
  2. Bak de stukjes buikspek in een weinig vet (ik gebruikte geen vet, was niet nodig) tot ze goed gaar zijn.
  3. Voeg tijdens de laatste minuut de stukjes walnoot toe. En zet opzij.
  4. Snipper de ui en de knoflook fijn en laat ze zachtjes gaarstoven in wat kokosvet. (Ik doe altijd eerst de ui en als die bijna klaar is, bak ik heel kort de knoflook mee, zo heb je minder kans dat deze verbrandt!). Laat ze niet bruin bakken!
  5. Maak intussen de kippenlevers schoon, verwijder het vet, de witte draden en alles wat er niet smakelijk uitziet. Snijd ze in stukjes van 2 centimeter.
  6. Voeg de leverstukjes toe aan de ui en knoflook en laat het geheel zo’n 4 à 6 minuten al roerend stoven. Het is ideaal als de kippenlevertjes vanbinnen nog lichtroze zijn; doorbakken lever krijgt namelijk een korrelige structuur.
  7. Giet er de azijn bij en de de tijmblaadjes. Laat het geheel nog heel even stoven.
  8. Doe de kippenlever in een maatbeker of kom, voeg er de avocado bij en mix met een staafmixer tot een smeuïge massa. (Dit kun je ook in een foodprocessor doen in plaats van met een staafmixer).
  9. Kruid met peper en zout en roer er de gebakken spekjes met de walnoten door.
  10. Lepel over in een mooie pot, garneer met de overgebleven walnoten.
  11. Zet minstens 15 minuten in de koelkast voor het serveren.
  12. Deze paté blijft drie dagen goed in de koelkast, als hij dat al haalt…