Pompoen Mousse
Machtig, romig, zoet en waanzinnig lekker en vol met gezonde ingrediënten. En je krijgt er ook nog eens groenten mee naar binnen!
Porties Prep Tijd
8 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
2minuten 4uur
Porties Prep Tijd
8 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
2minuten 4uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe het water in een kommetje en sprenkel daar de gelatine overheen, zodat deze het vocht kan opnemen.
  2. Doe alle andere ingrediënten, behalve de slagroom in een grote kom. Mix tot een gladde massa. Als je pompoenpuree niet helemaal mooi glad is, kun je er nu nog even met een staafmixer doorheen gaan.
  3. Zet een pannetje met water op het vuur, breng dit aan de kook. Haal vervolgens van het vuur af en zet het kommetje met gelatine in het hete water. Roer tot alle gelatine is opgelost.
  4. Giet de gelatine bij het pompoenmengsel en roer dit goed doorelkaar.
  5. Klop de slagroom lobbig in een andere kom en spatel deze vervolgens door de pompoenpuree tot alles goed gemengd is.
  6. Verdeel de mousse over 8 mooie glazen of kommetjes en laat deze minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  7. Geniet ervan!