Zomers Recept: Romig Citroen- Basilicumijs
Ingrediënten
Instructies
 1. Droog het gewassen basilicum blad in een slacentrifuge of dep droog met een schone theedoek of keukenpapier. Houd een paar blaadjes achter voor garnering.
 2. Doe de slagroom met het blad, het zout en eventueel de citroenrasp in een een kleine steelpan met dikke bodem en breng aan de kook. Als het net begint te koken, haal je het van het vuur af en laat minstens een half uur trekken met een deksel op de pan.
 3. Sprenkel de gelatine poeder over de melk en laat dit een paar minuutjes staan zodat de gelatine vocht kan opnemen.
 4. Doe de eierdooiers in een aparte kom met de honing en mix met een handmixer tot het licht van kleur en schuimig wordt.
 5. Giet de melk bij het basilicum-slagroommengsel en verwarm eventueel tot een graad of 40 om de gelatine op te lossen, maar de melk niet te warm te laten worden.
 6. Giet een beetje van de warme vloeistof bij het mengsel van de eierdooiers roer goed dooreen en giet vervolgens alles bij elkaar.
 7. Doe het geheel in een keukenmachine of blender en mix tot het blad helemaal fijn gemalen is.
 8. Laat het geheel goed afkoelen, eerst tot kamertemperatuur, vervolgens in de koelkast. Het zal iets opstijven door de gelatine, dat is geen probleem.
 9. Roer even goed door en doe vervolgens over in de bak van je ijsmachine volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
 10. Serveer het ijs in kommetjes met een paar blaadjes basilicum.
 11. Eet Smakelijk!
Notities

Geen ijsmachine? Waarschijnlijk lukt het ook in een bak in de vriezer, haal dan een aantal keer de bak met het ijs uit de vriezer en roer deze even goed door. Ik heb hier zelf geen ervaring mee.