In kleine stapjes naar ‘Echt Eten’ stap #11 – noten en zaden
Instructies
  1. Meet 1 liter van de gewenste noten of zaden af of zoveel als je in korte tijd kunt opeten indien gekiemd of zoveel als dat er in je oven of droogapparaat passen.
  2. Doe ze in een glazen kom en giet er warm, liefst gefilterd water overheen, zodat ze ruim onderstaan.
  3. Voeg keltisch zeezout toe volgens de hoeveelheden in de tabel onderaan.
  4. Laat de noten of zaden op een warme plek weken volgens de aangegeven tijd in de tabel.
  5. Giet ze af en laat even goed uitlekken voor je ze in een enkele laag op de bladen van het droogapparaat of op je bakplaten van de oven legt. Ik denk dat het handig is bakpapier te gebruiken in de oven, maar heb daar zelf geen ervaring mee.
  6. Zet de oven op de laagste stand, het droogapparaat op 50 °C of lager.
  7. Laat drogen tot de noten/zaden door en door droog zijn en knapperig.
  8. Bewaar zoals aangegeven in onderstaande tabel in een luchtdichte verpakking, liefst in de koelkast.
  9. Als je ze echt helemaal wilt laten kiemen, kun je na het weken de noten of zaden afgieten, spoelen en in een afgedekte kom laten staan, spoel ze minstens 1x per dag goed om.**