Gefermenteerde Worteltjes met Gember
Een eenvoudig recept om je fermentatieangst te overwinnen.
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak de wortelen goed schoon, maar schil ze niet.
  2. Snijd de uiteinden eraf en snijd lange wortelen die niet rechtop in de pot passen in stukken. Snijd ze vervolgens een aantal keer in de lengte door.
  3. Rasp een stuk gember en roer hier eventueel wat chilipoeder door.
  4. Los het zout op in het gefilterde water, roer er de gember en chilipoeder door en giet dit over de wortelen in de pot zodat deze helemaal onder komen te staan. Let er wel op dat de pot niet helemaal vol is, laat enkele centimeters onder de rand vrij. Als het namelijk gaat fermenteren ontstaan er koolzuurgassen en zet het uit.
  5. Sluit de pot en laat deze een dag of 3 staan om te fermenteren. Wel in de gaten houden dat de wortel onder water blijft.
  6. Proef na 3 dagen wat je er van vindt en als het naar je zin is, kun je het in de koelkast zetten om het fermentatie proces te vertragen. Je kunt het ook nog veel langer laten staan, tot wel enkele weken!
  7. Ze blijven heel lang goed, maar hoelang precies kan ik je niet vertellen, want ze zijn bij mij te snel op, te lekker om zo af en toe van te snoepen!