zelluf maken: kokosmelk en kokosmeel
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Doe de kokos in de blender en breng het water tegen de kook aan.
  2. Giet 750ml. van het bijna kokende water over de kokos in de blender en blend dit enkele minuten lang.
  3. Doe de vergiet met de doek erin, in een grote kom en giet daar het kokosmengsel in.
  4. Pak de doek bij de punten bij elkaar en draai de doek dicht en knijp er zoveel melkkuit als je kunt.
  5. Vervolgens doe je de kokos weer terug in de blender, giet er het resterende deel heet water bij en herhaal het proces.
  6. Giet de melk in een goed af te sluiten pot, laat deze afkoelen alvorens je ‘m in de koelkast zet. Daar kun je ‘m een dag of 3-4 bewaren.
  7. De kokosrasp kun je nu in een dehydrator of elektrische oven op de laagste stand laten drogen, dan heb je kokosmeel! Heb je geen dehydrator of elektrische oven, dan lukt het waarschijnlijk ook wel in het zonnetje buiten of ’s winters binnen boven de kachel. Goed uitspreiden op een bakplaat of dienblad oid. en buiten opletten dat het niet wegwaait of dat er vuil in kan waaien!