Zogenaamde Couscous van Bloemkool met Pompoen en Cashewnoten {veganistisch en graanvrij}
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 200 ?C
 2. Maak de pompoen schoon, verwijder de pitten en het dradige vlees waar de pitten inzitten en snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1,5 cm.
 3. Bestrijk de blokjes met wat kokosolie en bestrooi met peper en zout. Bak deze vervolgens zo’n 35 minuten in de oven.
 4. Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes en blend in de keukenmachine tot de korrels even kleiner zijn dan rijstkorrels.
 5. Neem twee pannen en verwarm deze voor en smelt daarin een flinke klont kokosolie.
 6. Snijd de ui fijn en fruit deze tot ze zacht is in de kokosolie.
 7. In de andere pan doe je de bloemkool, even goed omroeren tot alles met de olie is omgeven en giet er dan de bouillon of het water bij. Laat de bloemkool gaar stoven, maar let op dat je dat niet te lang doet, dan wordt het papperig.
 8. Als de pompoen klaar is kun je de cashewnoten even in de nog warme oven roosteren. Leg ze op een bakplaat en zet ze 10 minuten in de oven, controleer of ze niet te hard gaan en roer ze eventueel even tussendoor om.
 9. Verwarm een derde pan en rooster daarin de pompoenpitten, terwijl je de pan voortdurend schudt. Ze zijn klaar als ze beginnen te knappen.
 10. Doe de kruiden, de knoflook uit de pers en de pompoen bij de ui en bak deze een paar minuten op een laag vuur mee.
 11. Schep er vervolgens de abrikozen, bloemkool ‘couscous’, het citroensap, de cashewnoten en de pompoenpitten en peper en zout naar smaak door en roer alles er goed door zorg dat alles door en door warm is.
 12. Serveer met een schijfje citroen en wat vers korianderblad.
 13. Eet smakelijk!