Je kon het vorige week al lezen, in mijn blogpost met het recept voor gekiemde chili-limoenamandelen. Ik schreef daar dat ik je deze week het recept zou geven hoe je bruine amandelen van hun vliesjes kunt ontdoen door ze te blancheren. Té Simpel, Eigenlijk Zo simpel, dat het nauwelijks een recept te noemen is,… [Lees verder…]
Gefermenteerde Notenkaas ~ een Vegan Roomkaas
Vorige week schreef ik over Hét Raw Food Kookboek. Niet omdat ik plotseling overgegaan ben op raw food, maar omdat het een boek is dat je wel heel veel inspiratie kan geven voor pure, natuurlijke recepten zonder rommel erin. De recepten zijn voor veel leefstijlen toepasbaar, niet alleen voor raw foodies, maar ook voor veganisten en… [Lees verder…]
Vlierbloesemsiroop met Suiker of met Honing
Jarenlang maakte ik geen vlierbloesemsiroop, omdat er zoveel suiker in moet om de siroop goed te houden. Je kunt het wel maken met een alternatief als honing of zelfs stevia, maar dan moet je het in de koelkast bewaren en kun je het ook niet al te lang bewaren… Toch Vlierbloesemsiroop, ondanks de Suiker!… [Lees verder…]
‘Pindakaas’ zonder…. pinda’s
Mijn secret pleasure, misschien herinner je dat nog van de Liebster Award, is misschien wel pindakaas… Iets wat ik als kind al onweerstaanbaar vond en waar ik regelmatig gewoon zo likken uit de pot van nam, stiekem natuurlijk. Als ik er nu al aan denk, zo’n boterham met dik boter én pindakaas, hmmm! Of chocola… [Lees verder…]
Rosbief braden, Lekker Simpel {Recepten Ruil}
En weer is er een maand voorbij en is het weer tijd voor de receptenruil! Als trouwe lezer weet je het wel: iemand maakt iets van mijn blog en schrijft daar een stukje over en ik maak iets van een ander zijn/haar blog en schrijf daar weer een stukje over, simple as that! Deze keer was voor mij Ge-zonder.nl aan de beurt. Een blog dat gerund wordt door wel iets van 7 jonge… [Lees verder…]