De Voedzame Keuken

van Vulling naar Voeding

  • Nieuw hier?
  • Blog
  • Recepten
  • Contact
  • Webshop
Home ---> Basisrecepten

Zelf Amandelen Blancheren en van Vliesjes Ontdoen

Last Updated on maart 22, 2017 by Iris Maier 4 Comments

Zelf Amandelen Blancheren en van Vliesjes Ontdoen

  Je kon het vorige week al lezen, in mijn blogpost met het recept voor gekiemde chili-limoenamandelen. Ik schreef daar dat ik je deze week het recept zou geven hoe je bruine amandelen van hun vliesjes kunt ontdoen door ze te blancheren.   Té Simpel, Eigenlijk Zo simpel, dat het nauwelijks een recept te noemen is,… [Lees verder…]

Filed Under: Recepten

Gefermenteerde Notenkaas ~ een Vegan Roomkaas

Last Updated on november 16, 2016 by Iris Maier 4 Comments

Gefermenteerde Notenkaas ~ een <em>Vegan</em> Roomkaas

Vorige week schreef ik over Hét Raw Food Kookboek. Niet omdat ik plotseling overgegaan ben op raw food, maar omdat het een boek is dat je wel heel veel inspiratie kan geven voor pure, natuurlijke recepten zonder rommel erin.  De recepten zijn voor veel leefstijlen toepasbaar, niet alleen voor raw foodies, maar ook  voor veganisten en… [Lees verder…]

Filed Under: Recepten Tagged With: Boekreviews

Vlierbloesemsiroop met Suiker of met Honing

Last Updated on juni 10, 2016 by Iris Maier 7 Comments

Vlierbloesemsiroop met Suiker of met Honing

Jarenlang maakte ik geen vlierbloesemsiroop, omdat er zoveel suiker in moet om de siroop goed te houden. Je kunt het wel maken met een alternatief als honing of zelfs stevia, maar dan moet je het in de koelkast bewaren en kun je het ook niet al te lang bewaren…   Toch Vlierbloesemsiroop, ondanks de Suiker!… [Lees verder…]

Filed Under: Recepten Tagged With: Wildplukken

‘Pindakaas’ zonder…. pinda’s

Last Updated on januari 28, 2016 by Iris Maier 9 Comments

‘Pindakaas’ zonder…. pinda’s

Mijn secret pleasure, misschien herinner je dat nog van de Liebster Award, is misschien wel pindakaas… Iets wat ik als kind al onweerstaanbaar vond en waar ik regelmatig gewoon zo likken uit de pot van nam, stiekem natuurlijk. Als ik er nu al aan denk, zo’n boterham met dik boter én pindakaas, hmmm! Of chocola… [Lees verder…]

Filed Under: Recepten

Rosbief braden, Lekker Simpel {Recepten Ruil}

Last Updated on februari 17, 2016 by Iris Maier 16 Comments

Rosbief braden, Lekker Simpel {Recepten Ruil}

En weer is er een maand voorbij en is het weer tijd voor de receptenruil! Als trouwe lezer weet je het wel: iemand maakt iets van mijn blog en schrijft daar een stukje over en ik maak iets van een ander zijn/haar blog en schrijf daar weer een stukje over, simple as that! Deze keer was voor mij Ge-zonder.nl aan de beurt. Een blog dat gerund wordt door wel iets van 7 jonge… [Lees verder…]

Filed Under: Recepten

Next Page »

Updates in je mailbox!

Gevitaliseerd en écht schoon drinkwater

EWO-Vitality-filter

profiel foto

Hi, leuk dat je op mijn site bent gekomen!

Ik ben Iris en deel hier van alles over puur en echt eten en een gezonde leefstijl. Ik laat je zien hoe je weer eten kunt bereiden, zoals de natuur bedoeld heeft: gezond, voedend en lekker!

Veel lees- en kookplezier!

Partners



Advertenties

Recepten

  • Zuurkoolsap, een Super Gezond (en Lekker!) Drankje!
  • MakreelsaladeZomerse Makreelsalade
  • BasilicumijsZomers Recept: Romig Citroen- Basilicumijs
  • Pompoen CouscousZogenaamde Couscous van Bloemkool met Pompoen en Cashewnoten {veganistisch en graanvrij}
  • kokosmelk makenzelluf maken: kokosmelk en kokosmeel
Adverteren bij Daisycon

BlogSociety

Lees Bewust

© Copyright 2018 De Voedzame Keuken · All Rights Reserved · privacyverklaring

Deze site maakt gebruik van cookies meer informatie