De Voedzame Keuken

van Vulling naar Voeding

  • Nieuw hier?
  • Blog
  • Recepten
  • Contact
  • Webshop
Home ---> Condimenten, Sauzen & Dressings

Rotzooi Fermentatie Festival en Gefermenteerde Salsa

Last Updated on september 30, 2016 by Iris Maier 9 Comments

Rotzooi Fermentatie Festival en Gefermenteerde Salsa

Afgelopen zondag was ik op het Rotzooi Fermentatie Festival bij Mediametic in Amsterdam, als bezoeker, niet als de Voedzame Keuken. Wat heb ik daar genoten! Vanaf half 12 tot half 8 ’s avonds heb ik me daar uitstekend vermaakt met lezingen, workshops en alle mensen die ik daar ontmoette! Zo leuk al die mede fermenters,… [Lees verder…]

Filed Under: Geen categorie

Fermenteren voor Starters: Gember Worteltjes

Last Updated on februari 17, 2016 by Iris Maier 42 Comments

Fermenteren voor Starters: Gember Worteltjes

Toen ik ruim 5 jaar geleden begon met het eten volgens de richtlijnen van Weston A. Price, was ik vooral verheugd te horen dat soep van zelfgetrokken (botten)bouillons daar een belangrijk onderdeel van vormden. Soepen waren ooit een van de redenen waarom ik twijfelde aan het raw food dieet, die had ik namelijk nooit willen… [Lees verder…]

Filed Under: Recepten Tagged With: Fermentatie

Melkzuur Gefermenteerde Dille Augurken

Last Updated on februari 17, 2016 by Iris Maier 34 Comments

Melkzuur Gefermenteerde Dille Augurken

Ik herinner me nog goed dat ik als 8-jarige op een verjaarspartijtje van een klasgenootje naar Mac Donalds ging. Iedereen bestelde een hamburger, dus ik ook maar, al had ik geen idee wat me te wachten stond… Een beetje wereldvreemd opgevoed misschien, al was het in die tijd natuurlijk lang zo bekend niet als tegenwoordig… In… [Lees verder…]

Filed Under: Recepten Tagged With: Fermentatie

Gefermenteerde mosterd, dubbel gezond

Last Updated on november 17, 2017 by Iris Maier 15 Comments

Gefermenteerde mosterd, dubbel gezond

In deze serie over gezondheidsbevorderende kruiden en specerijen die niet mogen ontbreken in je keuken of waar je niet zonder kunt, is nu mosterd aan de beurt. Eerder zijn aan bod gekomen: kaneel, gember, tijm, oregano, kurkuma, zwarte peper, komijn, basilicum en peterselie. Op de beurs Gaaf Groen, waar ik afgelopen zondag stond, had ik… [Lees verder…]

Filed Under: Ingrediënten, Recepten Tagged With: Kruiden & Specerijen

In kleine stapjes naar ‘Echt Eten’ stap #14 – fermenteren

Last Updated on april 14, 2016 by Iris Maier 50 Comments

In kleine stapjes naar ‘Echt Eten’ stap #14 –  fermenteren

Hier en daar heb ik het wel eens genoemd: fermenteren en ook de stappen over het weken van peulvruchten, granen, noten en zaden zijn in wezen een vorm van fermentatie. Het woord fermenteren komt van het Latijnse woord fermentum en betekent zuurdeeg, zuurdesem dus eigenlijk. Zuurdesem is een vorm van fermentatie d.m.v melkzuurbacteriën (lactobacilli) ook wel lacto-fermentatie of melkzuurgisting genoemd. We kennen… [Lees verder…]

Filed Under: Recepten Tagged With: Bewaren van Voeding, Fermentatie

Updates in je mailbox!

Gevitaliseerd en écht schoon drinkwater

EWO-Vitality-filter

profiel foto

Hi, leuk dat je op mijn site bent gekomen!

Ik ben Iris en deel hier van alles over puur en echt eten en een gezonde leefstijl. Ik laat je zien hoe je weer eten kunt bereiden, zoals de natuur bedoeld heeft: gezond, voedend en lekker!

Veel lees- en kookplezier!

Partners



Advertenties

Recepten

  • Zuurkoolsap, een Super Gezond (en Lekker!) Drankje!
  • MakreelsaladeZomerse Makreelsalade
  • BasilicumijsZomers Recept: Romig Citroen- Basilicumijs
  • Pompoen CouscousZogenaamde Couscous van Bloemkool met Pompoen en Cashewnoten {veganistisch en graanvrij}
  • kokosmelk makenzelluf maken: kokosmelk en kokosmeel
Adverteren bij Daisycon

BlogSociety

Lees Bewust

© Copyright 2018 De Voedzame Keuken · All Rights Reserved · privacyverklaring

Deze site maakt gebruik van cookies meer informatie