Jarenlang maakte ik geen vlierbloesemsiroop, omdat er zoveel suiker in moet om de siroop goed te houden. Je kunt het wel maken met een alternatief als honing of zelfs stevia, maar dan moet je het in de koelkast bewaren en kun je het ook niet al te lang bewaren… Toch Vlierbloesemsiroop, ondanks de Suiker!… [Lees verder…]
Een Simpele en Snelle Vlierbloesemchampagne Zonder Suiker
Twee keer per jaar is het het seizoen van de vlier: nu, nu het hoog lente is en de vlieren overal volop in bloei staan en straks aan het eind van de zomer, als de vlierbessen rijp zijn. En als je net als ik geïnteresseerd bent in wildplukken en het inmaken of bewaren van voedsel… [Lees verder…]
Zuurkoolsap, een Super Gezond (en Lekker!) Drankje!
Hoewel ik vroeger totaal anders at dan ik tegenwoordig doe, ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in voeding en gezondheid. Er was toen nog geen internet en informatie haalde je toen uit boeken, van de tv of je nam aan dat wat vrienden en familie erover wisten te vertellen. Zo hoorde ik zo’n 20… [Lees verder…]
Bieten Kvas met Sinaasappel & Gember, een Super Tonic!
Bietjes zitten tjokvol met voedingsstoffen en zijn op zich al haast een superfood te noemen. Ze zitten bomvol vitamines, talloze mineralen en ook nog eens stoffen die ontstekingsremmende mechanismen in het lichaam ondersteunen, vrije radicalen helpen bestrijden en het lichaam helpen te ontgiften. Als je deze (meestal) rode knollen dan ook nog eens gaat fermenteren,… [Lees verder…]
Warme Chocolademelk met Pompoen – Verwarmend, Voedend en Vullend en zuivelvrij
Pompoen kun je echt overal in doen, dat blijkt wel uit de vele recepten die je online tegenkomt, vooral Pinterest staat er vol mee! Niet voor niks kon ik met gemak zowel een verzameling recepten in het Nederlands op mijn blog posten, als een nog uitgebreidere verzameling in het Engels. Het is zo’n veelzijdige… [Lees verder…]