Op de een of andere manier heb ik altijd al een zwak gehad voor typisch Russische of Oost-Europese gerechten. En sinds we enkele jaren terug in Polen zijn geweest, op bezoek bij onze Poolse vrienden, is dat alleen maar sterker geworden. Zo is Borsjtsj (bietensoep) met creme fraîche al zeker 20 jaar hier een… [Lees verder…]
Gefermenteerde Notenkaas ~ een Vegan Roomkaas
Vorige week schreef ik over Hét Raw Food Kookboek. Niet omdat ik plotseling overgegaan ben op raw food, maar omdat het een boek is dat je wel heel veel inspiratie kan geven voor pure, natuurlijke recepten zonder rommel erin. De recepten zijn voor veel leefstijlen toepasbaar, niet alleen voor raw foodies, maar ook voor veganisten en… [Lees verder…]
Rotzooi Fermentatie Festival en Gefermenteerde Salsa
Afgelopen zondag was ik op het Rotzooi Fermentatie Festival bij Mediametic in Amsterdam, als bezoeker, niet als de Voedzame Keuken. Wat heb ik daar genoten! Vanaf half 12 tot half 8 ’s avonds heb ik me daar uitstekend vermaakt met lezingen, workshops en alle mensen die ik daar ontmoette! Zo leuk al die mede fermenters,… [Lees verder…]
Een Simpele en Snelle Vlierbloesemchampagne Zonder Suiker
Twee keer per jaar is het het seizoen van de vlier: nu, nu het hoog lente is en de vlieren overal volop in bloei staan en straks aan het eind van de zomer, als de vlierbessen rijp zijn. En als je net als ik geïnteresseerd bent in wildplukken en het inmaken of bewaren van voedsel… [Lees verder…]