De Voedzame Keuken

van Vulling naar Voeding

  • Nieuw hier?
  • Blog
  • Recepten
  • Contact
  • Webshop
Home ---> Fermenten

Karnemelk-Boekweit Blini’s met Zalm en Crème Fraîche

Last Updated on december 30, 2016 by Iris Maier 2 Comments

blinis

  Op de een of andere manier heb ik altijd al een zwak gehad voor typisch Russische of Oost-Europese gerechten. En sinds we enkele jaren terug in Polen zijn geweest, op bezoek bij onze Poolse vrienden, is dat alleen maar sterker geworden. Zo is Borsjtsj (bietensoep) met creme fraîche al zeker 20 jaar hier een… [Lees verder…]

Filed Under: Keuken, Recepten, Reviews & Verslagen

Gefermenteerde Notenkaas ~ een Vegan Roomkaas

Last Updated on november 16, 2016 by Iris Maier 4 Comments

Vorige week schreef ik over Hét Raw Food Kookboek. Niet omdat ik plotseling overgegaan ben op raw food, maar omdat het een boek is dat je wel heel veel inspiratie kan geven voor pure, natuurlijke recepten zonder rommel erin.  De recepten zijn voor veel leefstijlen toepasbaar, niet alleen voor raw foodies, maar ook  voor veganisten en… [Lees verder…]

Filed Under: Recepten Tagged With: Boekreviews

Rotzooi Fermentatie Festival en Gefermenteerde Salsa

Last Updated on september 30, 2016 by Iris Maier 9 Comments

Afgelopen zondag was ik op het Rotzooi Fermentatie Festival bij Mediametic in Amsterdam, als bezoeker, niet als de Voedzame Keuken. Wat heb ik daar genoten! Vanaf half 12 tot half 8 ’s avonds heb ik me daar uitstekend vermaakt met lezingen, workshops en alle mensen die ik daar ontmoette! Zo leuk al die mede fermenters,… [Lees verder…]

Filed Under: Geen categorie

Een Simpele en Snelle Vlierbloesemchampagne Zonder Suiker

Last Updated on juni 8, 2016 by Iris Maier 16 Comments

vlierbloesemchampagne

Twee keer per jaar is het het seizoen van de vlier: nu, nu het hoog lente is en de vlieren overal volop in bloei staan en straks aan het eind van de zomer, als de vlierbessen rijp zijn. En als je net als ik geïnteresseerd bent in wildplukken en het inmaken of bewaren van voedsel… [Lees verder…]

Filed Under: Recepten Tagged With: Fermentatie, Wildplukken

Gefermenteerde Druivenbladeren

Last Updated on maart 9, 2016 by Iris Maier 2 Comments

druivenblad

Filed Under: Recepten

Next Page »

Updates in je mailbox!

Gevitaliseerd en écht schoon drinkwater

EWO-Vitality-filter

profiel foto

Hi, leuk dat je op mijn site bent gekomen!

Ik ben Iris en deel hier van alles over puur en echt eten en een gezonde leefstijl. Ik laat je zien hoe je weer eten kunt bereiden, zoals de natuur bedoeld heeft: gezond, voedend en lekker!

Veel lees- en kookplezier!

Partners



Advertenties

Recepten

  • Zuurkoolsap, een Super Gezond (en Lekker!) Drankje!
  • MakreelsaladeZomerse Makreelsalade
  • BasilicumijsZomers Recept: Romig Citroen- Basilicumijs
  • Pompoen CouscousZogenaamde Couscous van Bloemkool met Pompoen en Cashewnoten {veganistisch en graanvrij}
  • kokosmelk makenzelluf maken: kokosmelk en kokosmeel
Adverteren bij Daisycon

BlogSociety

Lees Bewust

© Copyright 2018 De Voedzame Keuken · All Rights Reserved · privacyverklaring

Deze site maakt gebruik van cookies meer informatie