We hebben het maar druk met leven hier bij de Voedzame Keuken. Een artikel is in de maak, maar het wil maar niet lukken om het helemaal af te maken… Maar als een wonder (of wederom een geval van synchroniciteit) vroeg Annemiek Shrestha-van der Krogt van Nutribites mij of ze een gastblog mocht schrijven! Kan… [Lees verder…]
Bloemkoolsoep met koriander, een detox soepje {Receptenruil}
Als je al wat langer meeleest bij De Voedzame Keuken, dan weet je inmiddels wel wat een receptenruil inhoudt. Voor iedereen die nieuw is, leg ik het nog maar even snel uit: Iedere maand kun je meedoen als health-foodblogger aan deze receptenruil. Je krijgt dan een blog aangewezen waarvan je een recept gaat uitkiezen, dat… [Lees verder…]
Vegetarische Boerenkoolsoep met Pompoen {Meat Free Monday}
Toen ik nog maar kort met dit blog bezig was en het nog niet de Voedzame Keuken heette, schreef ik eens een recept voor boerenkoolsoep. Een niet-vegetarisch recept met aardappelen en zonder afbeelding… Dat recept behoeft een update, want ik maak het nog steeds, maar omdat ik nu geen aardappelen eet in verband met het… [Lees verder…]
In kleine stapjes naar ‘Echt Eten’ stap #5 – Bouillon (van kip)
Er gaat niets boven een zelfgemaakte bouillon van botten, vlees en groenten: rijk van smaak, geurig en barstens vol voedingsstoffen. Het vormt de basis van praktisch alle traditionele keukens. Het is het essentiële ingrediënt voor een goede kok. Of zoals Escoffier zei: “Een goede bouillon is alles in de kookkunst, zonder bouillon kan er niets… [Lees verder…]
Pompoensoep
De kinderen hier zijn dol op pompoensoep, dat wil zeggen, de oudste twee en vooral Boris. En ik maak graag wat hij lekker vindt, omdat er maar bitter weinig is wat hij echt lekker vindt en wat ook nog gezond is. Ja, vlees is hij dol op, net als de anderen, maar helaas kunnen we… [Lees verder…]