Ingrediënten
- 1 grote wortels geschild en in hapgrote stukken
- 1 grote preien bijgesneden en in stukken van 2 cm. (ik had kleine stukken oerprei uit mijn tuin)
- 4 aardappelen vastkokend (ivm mijn dieet nam ik hier voor in de plaats pompoen en dat pakte erg goed uit!)
- Keltisch zeezout (in Spanje wordt veel Flor de Sal gebruikt, ik gebruikt altijd Keltisch zeezout)
- 250 gr bloemkool in roosjes (ik nam een hele bloemkool, een kleintje)
- 1/2 grote ui geschild en gesnipperd
- 2 el olijfolie (ik gebruikte kokosolie)
- 2 teentjes knoflook geschild en fijngehakt
- 3 plakjes Serranoham of andere ongerookte rauwe ham of plakjes buikspek in stukjes (ik gebruikte die laatste)
- 11/2 el bloem (kun je vervangen door arrowroot als je geen granen wilt gebruiken, ik heb het helemaal weggelaten, omdat ik ook arrowroot niet mag hebben)
- 0,75 l bouillon van kip (het originele recept maakt geen gebruik van bouillon maar water, maar ik grijp iedere kans aan om ergens bouillon in te verwerken en dit was met groot succes!)
Porties:
Eenheden:
Instructies
- Kook de wortel, prei en aardappels (pompoen) 20 minuten in zo veel water (bouillon) met zout dat ze onderstaan.
- Doe de bloemkoolroosjes erbij en kook alles nog 10 minuten.
- Fruit de ui intussen in een grote koekenpan met de olie op niet te hoog vuur zacht, voeg de knoflook en de ham of het spek toe en roer 1-2 minuten.
- Doe de bloem erbij en bak nog een minuut.
- Laat de groenten uitlekken; vang 5dl kookwater op en gooi de rest weg (Ja, dat staat er..., dat heb ik natuurlijk niet gedaan met de bouillon, die heb ik lekker opgedronken 🙂 )
- Giet dit vocht bij het uimengsel (in het begin met kleine beetjes tegelijk) en roer energiek, zodat er geen klontjes ontstaan. (Dit is niet nodig uiteraard, als je geen bloem gebruikt, zoals ik ook niet deed.)
- Giet deze saus dan over de groenten in de pan en houd alles nog 10 minuten op het vuur of tot de groenten heel gaar zijn.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Geef een reactie