De Voedzame Keuken

van Vulling naar Voeding

  • Nieuw hier?
  • Blog
  • Recepten
  • Contact
  • Webshop
Home ---> Recepten ---> Zelf Maken Magnesiumolie, gemakkelijk en voordelig

Zelf Maken Magnesiumolie, gemakkelijk en voordelig

Last Updated on november 17, 2017 by Iris Maier 67 Comments

Veel mensen lazen mijn artikel waarop ik vooral op Facebook ook veel reacties kreeg.

 

Verlost van Zware Depressie door Magnesium

De mooiste vond ik toch wel het verhaal van Cora, een vrouw die in een depressie raakte en door behandelaars zwaar onder de medicijnen werd gezet. Haar klachten verergerde daar eigenlijk alleen maar door. Na 5 jaar besloot ze zelf te gaan afbouwen en begon ze intuïtief magnesium bij te slikken. De zware depressie verdween als sneeuw voor de zon!

Haar hele verhaal kun je hier lezen en ook in het Psychologiemagazine, staat haar verhaal over het keerpunt, samen met 6 andere verhalen gekozen uit ruim 200 ‘keerpunt’ verhalen. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je elke depressie kunt oplossen door meer magnesium te gaan te gaan gebruiken, maar het is zacht gezegd, wel bijzonder dat de oplossing zo eenvoudig kán zijn!

 

Bloedtesten

Een aantal mensen plaatsten een kanttekening bij het niet kunnen testen door middel van een bloedtest. Volgens verschillende zou dit wel mogelijk zijn middels een levend bloedanalyse. Ik betwijfel dat nog steeds, omdat maar zo’n klein deel van alle magnesium in je lichaam zich in het bloed bevindt. Of zoals op de site van Ancient Minerals wordt gezegd:

One method of assessing your magnesium status is to simply contact your health care provider and request detailed magnesium testing. Yet magnesium assessment is typically done using blood serum testing, and these tests can be misleading. Only 1% of magnesium in the body is actually found in blood, and only .3% is found in blood serum, so clinical blood serum testing may not successfully identify magnesium deficiency.

Hoe dan ook, testen lijkt me in deze eigenlijk niet echt nodig. Je kunt het aan verschillende symptomen afleiden of het simpele testje doen dat ik in mijn artikel Heb jij een magnesiumtekort? schreef. Bovendien kan het extra toedienen van magnesium geen kwaad en merk je gauw genoeg of er verbeteringen optreden als je extra magnesium gaat toedienen.

Heb je dus een of meerdere klachten zoals beschreven in het artikel Heb jij een magnesiumtekort?, probeer eens een tijdje meer magnesium toe te voegen in je dieet, maar vooral ook via de huid, omdat je via de spijsvertering maar heel weinig magnesium kunt opnemen, zelfs als je gezonde darmen hebt!

 

Magnesiumolie

Voor magnesium toedienen via de huid, is er bijvoorbeeld magnesiumolie op de markt. Deze kun je echter ook vrij eenvoudig zelf maken voor een fractie van de prijs uit de winkel. Daar wil ik wel een kanttekening bij plaatsen, want volgens deze Amerikaanse website is zelfgemaakte magnesiumolie wel minder zuiver. Ondanks dat, acht ik het zelf maken van deze olie als een prima, en vooral voordelig alternatief voor magnesiumolie uit de winkel.

Al wat je nodig hebt is magnesium vlokken, gefilterd of gedestilleerd water en een (glazen) spuitflesje.

Bij deze winkel kun je een dergelijke fles van kunststof of glas kopen en losse verstuivers en slangetje. De grotere glazen flessen met een inhoud van meer dan 100ml hebben allemaal een bredere hals waar de verstuiver niet op past.

Zelf Maken Magnesiumolie, gemakkelijk en voordelig
Stemmen: 11
Score: 3.18
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recipe
Zelf Maken Magnesiumolie, gemakkelijk en voordelig
Stemmen: 11
Score: 3.18
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recipe
Ingrediënten
  • 250 ml water gedestilleerd of gefilterd
  • 1 kopje magnesiumvlokken (magnesiumchloride)
  • 1 fles met verstuiver liefst van glas, als je dat kunt vinden
Porties:
Eenheden:
Instructies
  1. Breng het water aan de kook.
  2. Doe de magnesiumvlokken in een glazen of metalen maatbeker en giet hier het kokende water overheen. Roer goed door tot de vlokken zijn opgelost.
  3. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en giet vervolgens in de spuitfles.
Deel dit Recept
 
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

 

Hoe te gebruiken

Spuit iedere dag op de huid van je armen, benen en buik. Bij sommige mensen kan dit wat prikken. Als het erg prikt kun je de oplossing verdunnen met twee keer zoveel water, of spuit op delen van je lichaam die wat minder gevoelig zijn, zoals de bovenkant van je voeten.

Eventueel kun je ook een half uur na het opbrengen het afspoelen onder de douche of met een vochtige washand afvegen. Na een half uur zal namelijk de meeste magnesium wel zijn opgenomen.

Dit vind ik zelf ook prettiger om te doen, want het blijft altijd een beetje plakkerig voelen anders.

Binnenkort vind je hier ook nog een recept voor een verzorgende body butter met magnesium.

Neem ook eens een kijkje in de Voedzame Keuken Webwinkel, daar vindt je behalve verschillende e-books ook nog het EWO-Vitality Filter, een waterfilter en vitaliseerder in één. Voor altijd heerlijk gevitaliseerd water, zelfs op reis, want hij is gemakkelijk te (de)monteren en mee te nemen!

EWO Vitality Filter   Bron: Wellness Mama

Filed Under: Persoonlijke verzorging Tagged With: Magnesium, Natuurlijke Remedies

Advertenties

Comments

  1. Paleo-Lifestyle (@PaleoLifestyle1) says

    juni 10, 2014 at 13:49

    RT @VlijtigeLis: Zelf Maken Magnesiumolie, gemakkelijk en voordelig: http://t.co/ZvRPTGQZni

    Beantwoorden
  2. @kkpae says

    juni 10, 2014 at 18:08

    Zelf Maken Magnesiumolie, gemakkelijk en voordelig – http://t.co/Y8H4vVpuEo via @shareaholic

    Beantwoorden
  3. Suzanne says

    juni 12, 2014 at 10:33

    Hallo Iris,
    Zijn de magnesiumvlokken ook op te lossen in kokosolie. Ik smeer daar mijn gezicht en huid mee in. Gr. Suzanne

    Beantwoorden
  4. Iris Maier says

    juni 12, 2014 at 10:51

    Dat denk ik niet, maar ik geef je volgende week op het blog een body butter recept met o.a. kokosolie en magnesium en dan heb je het ook:-)

    Beantwoorden
    • thea storcken says

      oktober 18, 2014 at 10:11

      graag ontvang ik ook van jou het recept body butter met oa kokosolie en magnesium. mocht het niet lukken geen probleem. bv dank groetjes Thea Storcken.

      Beantwoorden
  5. thea storcken says

    oktober 18, 2014 at 10:12

    graag ook de nieuwe updates.

    Beantwoorden
  6. martje says

    december 15, 2014 at 16:32

    Terug naar de bron ! http://www.magnesiumzout.nl

    Beantwoorden
  7. Saskia says

    januari 19, 2015 at 23:55

    Deze tip kreeg ik eens van een vriendin en geef ‘m graag door. Magnesiumolie vind ik ook prikken maar ik heb er aanzienlijk minder last van als ik het voor het slapen op de voetzolen spuit /verstuif. Overigens las ik ook ergens dat je het eerst een poosje (1 à 2 weken?) 1x (?) per dag moet aanbrengen zodat je tekort is aangevuld en dat je dat daarna slechts 1x per week als onderhoud hoeft te herhalen? Sorry, bron helaas niet voorhanden.

    Beantwoorden
  8. Jan says

    juli 8, 2015 at 15:43

    Je moet eerst “Unlimited Health Magnesium Olie Vlokken” kopen en er dan water bij gieten.
    Wat heeft dat in godsnaam met ZELF MAKEN te maken?

    Beantwoorden
    • Iris Maier says

      juli 9, 2015 at 19:04

      Omdat het zo kinderlijk eenvoudig is om te doen, mag het geen ‘zelf maken’ worden genoemd? Je kunt de olie, die geen olie is overigens, ook kant-en-klaar kopen. De vlokken kun je niet zelf maken, die zul je dus toch moeten kopen of je koopt de kant-en-klaar magnesiumolie. De kant-en-klaar olie is van betere kwaliteit, maar wel een stuk duurder. Kies maar wat je liever hebt, meer kan ik er niet van maken.

      Beantwoorden
  9. Martje says

    juli 9, 2015 at 07:44

    Meer informatie kun je vinden op: magnesiumzout.nl

    Beantwoorden
    • Iris Maier says

      juli 9, 2015 at 19:05

      Dank voor de link Martje, meer info is altijd welkom!

      Beantwoorden
  10. Ilse says

    oktober 15, 2015 at 21:10

    Ik wil zelf magnesiumolie maken, en heb hiervoor ‘magnesiumvlokken’ aangekocht , maar nu zie ik op de verpakking dat het ‘magnesiumzout’is. Is dit hetzelfde als magnesiumvlokken? Want ik heb het als ‘vlokken’ besteld. Hartelijk dank!

    Beantwoorden
    • Iris Maier says

      oktober 16, 2015 at 07:53

      Ja hoor, magnesiumzout is gewoon een andere benaming en kun je gewoon gebruiken dus.

      Beantwoorden
      • Hilde Proost says

        juli 20, 2017 at 13:11

        Is magnesiumzout hetzelfde dan epsomzout? En om de olie te maken….best met magnesiumzout of vlokken, want er is toch wel een verschil tussen deze twee

        Beantwoorden
        • Iris Maier says

          juli 20, 2017 at 14:27

          Hi Hilde!

          Nee, epsomzout is wat anders. In antwoord op een vraag van een andere lezer zei ik het volgende:

          Goede vraag! Magnesiumchloride is duurder dan magnesiumsulfide en je lichaam kan er meer magnesium uithalen dan uit magnesiumsulfide (Epsomzout dus). Echter heeft de sulfaat kant weer andere voordelen voor het lichaam. Gaat het je dus om puur je magnesiumlevels te verhogen, dan kies je eerder voor de chloride dan de sulfaat. De sulfaat is weer meer geschikt voor detoxen.

          Hoewel Epsomzout wel inwendig gebruikt kan worden, heeft dit niet zoveel zin. Het kan diarree veroorzaken en de opneembaarheid van het magnesium is erg laag. Het is wel geschikt om constipatie tegen te gaan.

          Geeft je dat voldoende informatie?

          Beantwoorden
  11. Sonny says

    maart 9, 2016 at 09:02

    Hallo Iris. Wat versta je onder 1kopje? En ik wil ook graag t recept van de kokosolie met magnesium. Alvast bedankt. Grtjes. Sonny

    Beantwoorden
    • Iris Maier says

      maart 10, 2016 at 10:43

      1 kopje is ongeveer 200-250 ml, de exacte hoeveelheid komt er niet zo op aan.
      Ik heb geen recept met enkel kokosolie, we een bodybutter: http://www.devoedzamekeuken.nl/een-verzorgende-magnesium-body-butter-zelf-maken/

      Beantwoorden
  12. betteryou says

    maart 13, 2016 at 19:41

    Weet je ook dat de vlokken niet gemaakt zijn van een topical kwaliteit? Wanneer je dit gebruikt om olie van te maken kun je door de hoge concentratie magnesium (en de stoffen die vrijkomen door het proces) huidproblemen krijgen. Wanneer je het echt goed verdund heb je minder kans hierop maar het is niet aan te raden hoor om de vlokken op te lossen. Iedereen moet het voor zichzelf weten maar ik begin er niet aan.

    Beantwoorden
    • Iris Maier says

      maart 14, 2016 at 10:31

      Kun je me zeggen waar je deze informatie vandaan hebt en wat je precies bedoelt met “gemaakt zijn van een topical kwaliteit”?

      Refereer je misschien naar wat ik in het artikel hierboven ook al noem:

      “Daar wil ik wel een kanttekening bij plaatsen, want volgens deze Amerikaanse website (http://www.ancient-minerals.com/blog-post/bath-flakes-vs-oil/) is zelfgemaakte magnesiumolie wel minder zuiver. Ondanks dat, acht ik het zelf maken van deze olie als een prima, en vooral voordelig alternatief voor magnesiumolie uit de winkel.”

      Beantwoorden
  13. Marieke says

    april 1, 2016 at 17:51

    Bedankt Iris voor de praktische tips. Kun je me ook uit de droom halen over de verschillen in Magnesiumsulfide (= Epsomzout = Bitterwater), Magnesiumcitraat en Magnesiumchloride?

    Ik heb nog epsom zout staan en maak het maar op. Doe het in voetenbadjes en neem af en toe een glas ’s morgens om de darmen eens lekker te ontgiften. Is dat ook geschikt voor huidolie?

    Ik heb heel veel gelezen dat het oraal minder goed wordt opgenomen, daarom ben ik juist bezig met het via de huid toe te passen. Dit even voor de reacties die het niet vertrouwen hierboven.

    Beantwoorden
    • Iris Maier says

      april 18, 2016 at 08:51

      Goede vraag! Magnesiumchloride is duurder dan magnesiumsulfide en je lichaam kan er meer magnesium uithalen dan uit magnesiumsulfide (Epsomzout dus). Echter heeft de sulfaat kant weer andere voordelen voor het lichaam. Gaat het je dus om puur je magnesiumlevels te verhogen, dan kies je eerder voor de chloride dan de sulfaat. De sulfaat is weer meer geschikt voor detoxen.
      Hoewel Epsomzout wel inwendig gebruikt kan worden, heeft dit niet zoveel zin. Het kan diarree veroorzaken en de opneembaarheid van het magnesium is erg laag. Het is wel geschikt om constipatie tegen te gaan.

      Magnesiumcitraat is volgens mij goedkoper dan Magnesiumchloride en wordt dacht ik alleen inwendig toegepast, is net als magnesiumsulfaat licht laxatief. De opneembaarheid is hoog. Magnesiumcitraat wordt gemaakt in een laboratorium en komt dus niet in de natuur voor, in tegenstelling tot de andere twee.

      Beantwoordt dat voldoende je vraag?

      Beantwoorden
      • Marieke says

        april 18, 2016 at 10:12

        Bedankt Iris, goede informatie. Ik ga ermee aan de slag. Ik laat horen hoe het uitpakt.

        Beantwoorden
        • Iris Maier says

          april 18, 2016 at 10:35

          Graag gedaan en ik ben benieuwd!

          Beantwoorden
          • Marieke says

            juni 8, 2016 at 08:12

            Ik heb de magnesiumchloridehexahydraat-vlokken bij de Tuinen gekocht. Gewoon in water oplossen en opbrengen. In de badkamer, dan kunnen de spetters geen kwaad. Het prikt niet meer, zoals in het begin, dus het gaat goed met het magnesiumgehalte in m’n bloed. Ik las ergens dat het erger prikt als je Mg. laag is. De spierpijn waar ik al 20 jaar heel veel last had, is echt stukken minder, daardoor kan ik meer bewegen, sporten.
            Ik ben er heel blij mee. Blijf zoeken tot je de remedie hebt, is mijn advies. Leg je niet bij klachten neer.

            Beantwoorden
            • Iris Maier says

              juni 8, 2016 at 08:59

              Super Marieke en dank je wel!

              Beantwoorden
  14. Ellen Nieuwland says

    juni 7, 2016 at 07:11

    Dag Iris,

    De website van Drogisterij de Lang wordt binnenkort vervangen door een nieuwe site.
    Die van de dochters.
    https://www.jojoli.nl/index.php?route=information/information&information_id=23

    Dank voor al je zeer nuttige, leuk geschreven informatie.

    Hartelijke groet,

    Ellen Nieuwland

    Nieuwland Health Improvement & Lifestyle
    Almere

    Beantwoorden
  15. rya says

    juli 6, 2016 at 12:06

    Ik lees dat magnesiumcitraat ook een zout is. Ik moet zout-arm eten, krijg ik op jouw manier dan teveel zouten binnen via de huid?
    Oraal kan ik er blijkbaar niet goed tegen na gebruik van slechts 1 capsule, dus …
    Bedankt ook nog voor je interessante info:-)

    Beantwoorden
    • Iris Maier says

      juli 13, 2016 at 06:51

      Hi Rya, waarschijnlijk is het zo dat je tafelzout, oftewel natriumchloride moet vermijden. Het gaat bij een zoutarm dieet bijna altijd om de natriumzouten en niet om alle andere zouten, dus ook niet de magnesium.

      Beantwoorden
  16. edwin says

    februari 25, 2017 at 10:08

    Dag beste Iris,

    Naar aanleding van verschillende artikelen van jou en andere. Heb ik het idee erbij gekregen om himalaya zout en/of keltisch zeezout eraan toe te voegen. in 1 artikel staat er gewoon bij een handje K. zeezout er aan toevoegen en klaar. Is dat allemaal zo makkelijk? Ik denk dat het helemaal een top product word als er een full spectrum aan mineralen bij zitten. Is zo iets haalbaar? En heb je eventueel een recept, om dat goed te doen?

    Bedankt met je mooie bijdrages voor een betere gezondheid.

    Hartelijke groet,

    Edwin

    Beantwoorden
    • Iris Maier says

      mei 5, 2017 at 09:03

      Dat is een interessant idee inderdaad en nooit aan gedacht om te doen! Ik zal er eens wat onderzoek naar doen en zien of ik een goed recept kan vinden daarvoor en of het inderdaad zinvol is of niet om te doen! Bedankt voor de suggestie!

      Beantwoorden
  17. Peter says

    maart 29, 2017 at 20:06

    Beste Iris,

    De magnesiumvlokken lossen volgens mij ook gewoon goed op bij 40 gr. (?)
    Moet dit (beslist)kokend water zijn om een bepaalde reden?

    Graag hoor ik van je.
    Alvast dank!

    mvg, Peter

    Beantwoorden
    • Iris Maier says

      maart 31, 2017 at 13:37

      Niet per se, maar door het te koken, dood je eventuele ongewenste bacteriën en blijft het waarschijnlijk langer goed. Nu is het een zout en veel bacteriën, vooral de pathogenen, houden niet zo van zout, dus het is maar de vraag of het écht nodig is 🙂

      Beantwoorden
      • Peter says

        maart 31, 2017 at 15:48

        Bedankt voor de info.
        Dan toch beter koken voor de zekerheid..Ik heb nog verschillende zakken magnesiumvlokken staan..dus ik zou een hele tijd voorruit kunnen.
        Er huidolie van maken lijkt me een stuk economischer dan die baden 😉 …echter, gisteren kwam een stukje tegen waarbij aangegeven werd dat Magnesiumvlokken uit Magnesiumolie voortkomen.
        Bij dat proces zouden er een aantal bijproducten ontstaan waarvan je geen last hebt als je in een bad ligt met max. 5% Magnesium aangezien het dan flink verdund is.
        Het percentage Mg dat je binnenkrijgt als je zelfgemaakt Magnesiumolie(uit vlokken) zou gebruiken ligt daarentegen vele malen hoger..en zouden de bijproducten wel schadelijk kunnen zijn volgens het artikel http://www.magnesiumvlokken.nl/niet-geschikt-voor-magnesiumolie.html
        Heb je een idee hoe dit zit..en of zij gelijk hebben?

        Beantwoorden
        • Iris Maier says

          april 2, 2017 at 09:07

          Hetzelfde artikel, maar dan in het Engels verwijs ik ook naar in mijn blogpost. Ik kan het niet meer terugvinden, maar een Amerikaanse blogger schreef eens dat ze het ondanks dat toch de moeite vond het zelf te blijven maken. Het scheelt namelijk aanzienlijk in prijs en de negatieve effecten zijn erg klein. Als ik het goed begrijp is alleen het ontstaan van zoutzuur dat een probleem kan vormen. Zoutzuur wil je natuurlijk niet puur op je huid, dan smelt je letterlijk weg, maar ik heb nooit iets dergelijks gemerkt, zelfs niet een klein beetje.
          Misschien eens interessant om de zuurgraad te testen van de magnesiumolie. Zal ik van de week eens doen. Ik heb lakmoespapier, niet heel secuur, maar wel interessant!

          Beantwoorden
          • Peter says

            april 2, 2017 at 12:53

            Aja…excuses, ik had blijkbaar dat Engelse artikel gemist.Dat is inderdaad hetzelfde..
            Ik ben ook benieuwd wat de PH-teststrip gaat aangeven.

            Beantwoorden
  18. memevoke says

    juni 18, 2017 at 11:44

    hallo ,ik heb een bloedcirculatie toestel gekocht voor de benen en gebruik nu conductive gel ,zijn er goedkopere producten op de markt om te gebruiken ,iemand raade magnesiumole aan ,wat denk je ,heb je nog alternatieven (olijfolie?)

    Beantwoorden
    • Iris Maier says

      juli 20, 2017 at 14:22

      Ik zou het niet weten, sorry….

      Beantwoorden
  19. Louise says

    augustus 19, 2017 at 09:17

    Hallo Iris,

    Ik heb bij de tuinen dode zee magnesium kristallen gekocht en wil hiermee een magnesium spray maken. Kan het hier ook mee? Of moet je echt magnesiumvlokken gebruiken.
    Alvast dank!
    Groetjes,
    Louise

    Beantwoorden
    • Iris Maier says

      augustus 21, 2017 at 12:49

      Als dat ook magnesiumchloride is, dan kan dat prima! Andere soorten magnesium kunnen ook wel, maar geven een minder goed resultaat en vaak minder goed opneembare magnesium.

      Beantwoorden
  20. kim luyten says

    september 12, 2017 at 15:01

    weet je misschien waarom het water gekookt moet worden, had ik het niet eerst opgezocht zou ik het niet geweten hebben!

    Beantwoorden
    • Iris Maier says

      september 13, 2017 at 18:30

      Om eventuele pathogenen te doden. Het is voor de zekerheid, maar niet per se noodzakelijk.

      Beantwoorden
      • kim luyten says

        september 14, 2017 at 07:29

        bedankt iris

        Beantwoorden
        • Iris Maier says

          september 15, 2017 at 14:35

          Graag gedaan!

          Beantwoorden
          • kim luyten says

            september 15, 2017 at 16:47

            bij mij is het te dik om te sprayen, dat word nogal een dikke brei, is dat normaal?

            Beantwoorden
  21. kim luyten says

    september 14, 2017 at 09:00

    bij mij word het hard daarna, meer water dan waarschijnlijk

    Beantwoorden
    • Iris Maier says

      september 15, 2017 at 14:34

      Waarna precies? Kan zijn inderdaad dat je het meer moet verdunnen. Ik heb het nog niet meegemaakt, dat het hard wordt…

      Beantwoorden
      • kim luyten says

        september 17, 2017 at 07:51

        na het water afkoelt, zakt een dikke brei naar onder, het is echt te dik om te sprayen, wat doe ik toch mis

        Beantwoorden
        • kim luyten says

          september 17, 2017 at 08:54

          iris ik heb wel magnesiumpoeder geen vlokken, het zal daar wal aan liggen dan

          Beantwoorden
          • Iris Maier says

            september 18, 2017 at 11:19

            Dat wilde ik juist vragen! Dat zal het vast zijn. heb je geen epsomzout genomen? De vlokken zijn beter voor deze spray!

            Beantwoorden
            • kim luyten says

              januari 19, 2018 at 10:17

              nu gaat het prima hoor iris, bedankt alvast

              Beantwoorden
              • Iris Maier says

                februari 12, 2018 at 14:29

                Gelukkig maar!

                Beantwoorden
  22. Jeroen says

    januari 14, 2018 at 05:58

    Beste Iris,

    Vorig jaar juni heb ik een magnesiumgel gekocht met toegevoegde zwavel voor betere opname van de magnesium. Nu is deze bijna op en kwam nu jouw recept tegen voor deze magnesium… water denk ik meer 😉
    De gekochte gel kan je voor de beste opname onder de navel op je buik en onder de voetzolen smeren.

    Nu mijn vragen;
    Enig idee hoe je in dit recept zwavel kan toevoegen?
    En ik neem aan dat dit er dun waterig is. Hoe kan je dit tot een smeerbare gel maken? Vind ik persoonlijk lekkerder.

    Tip: Ik gebruik de gel ook als aftershave / gezichtgel wanneer mijn gezicht onder het seborisch eczeem zit. Hierdoor geneest get sneller.

    Beantwoorden
    • Iris Maier says

      januari 17, 2018 at 11:46

      Zelf heb ik daar nog geen ervaring mee, maar ik vond wel het eea op het net in het Engels. Niet exact wat je zoekt, maar wellicht kun je een combi maken van onderstaande recepten?

      Dit is een recept voor een magnesium gel:
      https://www.youtube.com/watch?v=f8lfPRb8Kds

      Dit voor een magnesium olie met aloe vera:
      http://www.scratchmommy.com/diy-hydrating-magnesium-oil/

      En dit voor een gel met aloe vera en zwavel:
      https://happybodystore.com/blog/msm-creams/

      Ik wil zelf ook wel eens aan de slag gaan er mee, maar momenteel heb ik het een beetje te druk met andere zaken, waardoor ik weinig tijd heb om te experimenteren en bloggen….

      Beantwoorden
      • Jeroen says

        januari 17, 2018 at 12:25

        Dank je ik ga binnenkort even kijken, momenteel ben ik ook even druk bezig

        Beantwoorden
        • Iris Maier says

          januari 17, 2018 at 12:36

          Graag gedaan, succes alvast en laat je weten wat het resultaat is?

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Updates in je mailbox!

Gevitaliseerd en écht schoon drinkwater

EWO-Vitality-filter

profiel foto

Hi, leuk dat je op mijn site bent gekomen!

Ik ben Iris en deel hier van alles over puur en echt eten en een gezonde leefstijl. Ik laat je zien hoe je weer eten kunt bereiden, zoals de natuur bedoeld heeft: gezond, voedend en lekker!

Veel lees- en kookplezier!

Partners



Advertenties

Recepten

  • Zuurkoolsap, een Super Gezond (en Lekker!) Drankje!
  • MakreelsaladeZomerse Makreelsalade
  • BasilicumijsZomers Recept: Romig Citroen- Basilicumijs
  • Pompoen CouscousZogenaamde Couscous van Bloemkool met Pompoen en Cashewnoten {veganistisch en graanvrij}
  • kokosmelk makenzelluf maken: kokosmelk en kokosmeel
Adverteren bij Daisycon

BlogSociety

Lees Bewust

© Copyright 2018 De Voedzame Keuken · All Rights Reserved · privacyverklaring

Deze site maakt gebruik van cookies meer informatie